2010-04-22

DS Trainer 15

Asics DS-Trainer 15. En mycket trevlig sko.

För några veckor sedan skrev jag en liten bloggpost om de nya DS Racer 8 som Asics lanserat lagom till vårkollektionen. De hade til detta år möblerat om modellen ganska ordenligt. Sulan var omarbetad till en traditionell variant och bort plockad var således det den knottringa ytan. Vidare hade man breddat skon och styvat upp den en aning så att den upplevdes som mer robust. Sammanfattningsvis liknade den nya modellen mer DS Trainer än den gamla hederliga DS Racer och jag var väl inte helt nöjd med förändringarna.

Jag har nu under några veckor rullat runt i X antal mil på mina distanspass i de nya DS Trainer 15. Jag var lite orolig för att även denna modell skulle fått utstå en del förändringar men kunde snabbt andas ut. Årets DS Trainer bibehåller sin fina löpkänsla och viktar in sig på 280 g (EUR: 43.5) och håller sig därmed på 'rätt' sida 300g-strecket. Såväl fram- som bakdel är mjuka och dämpade och man bjuds således både på god stötdämpning samtidigt som skon upplevs som lätt och smidig. För mig som inte gillar tunga och uppbyggda skor passar den perfekt. Tyngre skor upplever jag som svampiga vilket leder till att löpkänslan går förlorad. Med en aningen lättare distanssko som DS Trainer får man både dämpning och god närvarokänsla vilket gör att man kan hålla upp löptekniken lite bättre på distanspassen.

Sammanfattningsvis så tycker jag att DS Trainer tagit ett ordentligt steg framåt medan DS Racer tyvärr gått ett steg bakåt.

5 kommentarer:

Staffan sa...

Skönt att de inte ändrat ett bra koncept, jag ska byta ut mina slitna DS Trainer 14 som jag använder just som distanssko och jag kollar in DS Trainer 15 och New Balance 905 just nu men Adidas Adizero Boston och Saucony Fastwitch är också intressant.

Lite FÖR många intressanta skor för att det ska vara hälsosamt för pånboken eller skohyllan ;)

Dunceor sa...

Jag hade ett par DS Trainer 11 som var kanon, lätta och fina. Köpte sen DS Trainer 14 som jag har sprungit 30km i och vill aldrig mer röra :P Tunga och tråkiga och jag köpte mest dem för jag var i USA och kände någon sko måste jag köpa.

Nej det blir tunna racers på alla pass nuförtiden även om jag vill gå upp mer i distans i veckan och funderar på vad det påverkar att köra tunna racers på alla pass.

Jonas B sa...

Sprang mina 100 miles i Täby i mina nya DS Trainer. Tyvärr är de inte lika fina längre... Får försöka att tvätta dem igen. Instämmer att de är grymt sköna.

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
ferragamo shoes
true religion jeans
ugg outlet boots
giuseppe zanotti
fitflops clearance
adidas shoes
ferragamo belt
fitflops clearance
nike blazers
michael kors outlet

Unknown sa...

www1027


pandora charms
coach factory outlet
jordan clothing

canada goose outlet
adidas shoes
ralph lauren polo
true religion jeans outlet
nike shoes
off white outlet