2010-04-21

Genrep

Igår var det dags för det sista TSM-förberedande passet. Platsen för detta var satt till Polisspåret och dess fina men sugande sågspånsspår. Polisspåret bjuder på det som jag gillar bäst hos terränglöpning. Böljande terräng med några riktigt tuffa motlut och några tekniskt krävande partier. Benen var väl inte helt återhämtade efter söndagens tävling men efter lite uppvärmning och lite löpskolning så var de i alla fall redo för lite intervallande.

Skissen signerad Lamas var 3/2/1-varv i progressivt ökande tempo där vilan var 90''/60'' mellan intervallerna. Varven i Polisspåret är knappt 1800m vilket innebar att intervallernas längd uppskattades till 5400/3600/1800m. Efter en lite trevande start på första varvet fick jag successivt upp ångan och rullade igenom den första ganska långa intervallen utan direkt slitage. Under andra varvet på andra intervallen började det svida till lite i backarna och på sista intervallen var det bara att fokusera och forcera hela vägen in. Trött i mål men nöjd över att jag lyckats genomföra passet enligt Coachens avisering, det vill säga progressivt ökande rakt igenom. Nu återstår det lite distans på programmet följt av lite nertrappning och en generös vilodag på lördag dagen innan TSM i Borås.

När vi ändå är inne på ämnet TSM så kanske det är på sin plats med en liten poll om vem som kommer ta hem herrarnas långa sträcka? Det finns några tunga namn på startlistan och frågan är om Musse försvarar sina dubbla guld från i fjol eller om någon utmanare bjuder upp till kamp? Ni hittar pollen till höger, släng in en röst.

3 kommentarer:

swyzak sa...

Bra plogat mannen... Ses på lördag i vårvädret i Borås, lr hur var det?

Lofas sa...

Inte tagit med dig själv i pollen? Kör hårt på söndag iaf!

Ellinors dröm sa...

Kommer bli spännande! Kör hårt och snyggt!!!!