2010-04-12

Helg med kalas och vårväder

Elias och Venla djupt koncentrerade på att bygga Lego Star Wars-skepp.

Imorse då jag gick till jobbet huttrade jag till. Plus en grad, blåst och dimma. Vad hände egentligen med söndagens vackra vårväder? Våren är på väg även om det inte är någon våldsam forcering, men solen tittar fram lite då och då och på gatorna sopas det störande gruset så sakteliga bort.

Under fredag fyllde Elias sex år och det firade vi tillsammans med farmor och farfar hemma hos oss. Elias kammade bland annat hem en ny cykel och Lego Star Wars skepp och såg därmed mycket belåten ut. Stackars Venla blev lite tagen av allt tårtätande och födelsedagsfirande och fick helt plötsligt för sig att det minsann var hon som fyllde år. Nja, hon får vänta lite drygt en månad innan det är hennes tur att öppna presenter och blåsa ut ljus på tårtan. Vi hann dock inte påbörja bygget av Legoskeppet innan läggdags varvid Elias resolut klev upp 05:45 morgonen därpå för att sätta igång. Pappa Patrik fick (motvilligt) kliva upp och instruera Elias om den på tok för tidiga uppstigningen och sedan somnade Elias om till 09:15. Märkligt det där med barnen och deras uppstigningar.

Söndagen bjöd som bekant på vackert vårväder och idel aktiviteter. Unicorn-Linus bilade över till mig för ett gemensamt långpass. Linus hade dagen innan pressat på fint under Örebros Startmil men är inte den som bangar några extra mil och det tackade jag för. Trevligt pass i gott sällskap och vi styrde kosan runt Silverdal, Ulriksdal vidare mot Ursvik där vi sedan snurrade runt lite i 5km-spåret. Efter lite drygt en timme hade Lamas kommenderat upp 12 tusingar med endast 30'' ståvila. Jag rekade upp en asfaltstusing och påbörjade tusingarna medan Linus snurrade vidare solo i näromårdet. Tusingen var lite vindutsatt och innehöll några svaga stigningar men trots detta lyckades jag i stort sett landa alla under 3:10 och snittade dem på 3:08 vilket med tanke på den korta vilan var ett gott besked. Det kändes även skönt att kunna genomföra några snabba tusingar trots att jag mot slutet nästan var uppe i knappa 30 km på passet. Totalt summerades passet upp till 32 km och lite drygt två timmar vilket resulterade i att veckomängden hamnade på strax över 14 mil.

Efter långpasset stack vi ut med barnen och cyklade lite med dem innan det var dags att städa/tvätta av bilen invändigt. Avskyr att städa bil men det var tyvärr nödvändigt. Då jag redan var igång så fann det sig inte bättre än att helgen sedan avslutades med en grovrengöring av grillen. Nu är den skinande ren och redo att användas.

Som ni ser är det ingen direkt överdrift att påstå att Venla gillar tårta.

Inga kommentarer: