2010-04-14

Premiär för terrängintervaller i Ursvik

Igår var det dags för mer förberedande terrängintervaller inför de kommande terrängtävlingarna TDM och TSM. På grund av den sega vintern har det varit svårt att komma ut i skog och mark för att nöta lite höjdmeter. Därför var det med stor glädje som jag och klubbisen Seas kunde konstatera att Ursviks femma (och förmodligen tia) var helt fri från både snö och is.

Efter en inledande femma som uppvärmning följt av lite stretch och löpskolning så var det dags att göra heder åt Coachens fina terrängskiss. Progressivt ökande fart på de tre inledande och kuperade kilometerna på femman. Efter 30'' ståvila var det dags för fyra stycken 650m-intervaller upp och ner för några branta stigningar med 60'' ståvila. Under dessa korta och intensiva intervaller fick vi käka en hel del mjölsyra och pulsen fick sig en rejäl omgång. Perfekt. Sedan var det två till kilometer tillbaka till starten som höll högt men hanterbart tempo. Passet avslutades sedan med tre stycken tusingar fram och tillbaka från starten till 1km-skylten vilket således innebar mer höjdmeter och syra-tempo. Vilan bestod av 90'' lätt jogg. Jag fick borra på ordentligt under dessa tre sista kilometer men höll ändå ihop löpningen med goda tider rakt igenom. En riktigt rejäl genomkörare vilket var precis vad jag var ute efter.

Med detta goda terrängbesked ser jag fram emot att vässa formen lite ytterligare under helgens TDM för att sedan toppa formen lite ytterligare och dra ner lite på mängden inför nästa veckas TSM.