2010-04-29

Värme

Så där ja. Nu är jag nöjd och belåten. Visserligen lite växlande molnighet men en temperatur på 19 (!) grader. Det har man minsann inte varit bortskämd med på sistone. Sakta men säkert känns det som om vår/sommarvibbarna blir tydligare och tydligare. Förutom det mildare vädret så har jag beskådat massor av tussilago och blåklockor under mina löppass och det tar jag som tydliga tecken på att varme väder är i antågande. Men bara för att jag är så här pepp och exalterad så skulle det inte förvåna mig om det kommer ett regelrätt bakslag med minusgrader och snö.

Nåväl, en reaktion på den långa och svåra vintern är att grönskan i skog och mark ligger klart efter tidplan. Det har inneburit att jag hittills klarat mig från pollenbesvär men frågan är om det inte kommer komma en explosionsartad pollenoffensiv när knopparna väl bestämmer sig för att brista. Tanken på en mer än normal intensiv björkpollenanstormning är inget som direkt lockar. Well, vi får se hur det blir med den saken. Jag har inte några direkt stora problem med pollenallergin men lite besvärande är den trots allt.

2 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Tips! Börja medicinera redan nu så är kroppen beredd och du kommer uppleva besvären mindre.
Förstår värmen nu när åskan kom dundrandes. Jäklar i min lilla låda vad det small.

Patrik Engström sa...

Ellinor:
Bra tips. Jag börjar lite svagt nu förbereda kroppen! :)