2010-05-07

4x3km @3:15, PJ: 1km @3:45

Stygg skiss av Coachen damp ner för några dagar sedan. Onsdagens intervallpass gjorde mig lite lätt nervös. Ett ordentligt pass som skulle köras med en kropp som de senaste dagarna upplevts som seg till följd av pollenbombningen som nu är i antågande. Jag lider inte av så stora pollenbesvär men just nu är jag inne i en period då jag på morgonen känner att återhämtningen blivit lite lidande då kroppen säkert får jobba mer än normalt för att hålla sig fri från pollen. Hur som helst, inte så mycket att orda om. Det är en begränsad tid då detta stör och snart är det ett minne blott.

Skissen signerad Lamas sa 4x3km @3:15-fart eller aningen långsammare beroende på hur kroppen svarade upp. Det som dock stack ut lite med passet var den ogenerösa pausjoggen som bestod av en kilometer på 3:45. Värmde upp med 20 minuters löpning från 4:20 ner mot låga 4:00 innan jag körde lite stretch och löpskolning. Efter detta drog jag igång intervallerna som förlades till temposträckan runt Silverdal. Hade inte jobbat upp pulsen ordentligt under uppvärmningen vilket avspeglades på första kilometern som klockades på 3:22. Bortsett från denna så landades alla övriga kilometer mellan 3:10-3:16 och jag hade ett gott flyt i löpningen och behövde inte slita mig fördärvad. Benen var genomgående pigga och med på noterna men andningen upplevdes som lite ansträngd då det känns lite som om jag inte kan supa in tillräckligt med luft på grund av pollenbesvären. Svårt även med pausjoggen som jag slarvade lite med. Istället för 3:45 hamnade den på 3:50. Men det är ganska svårt att springa klart en intervall på tre kilometer i 3:15-fart och sedan direkt hitta ett 3:45-joggtempo. Jag hade säkerligen kunnat pressa ner pausjoggen några sekunder till men fartkänslan är svårbedömd i dessa situationer.

Måste erkänna att jag var ganska nöjd med utfallet på passet som genomfördes trots lite slitet allmäntillstånd. Om bara grönskan/blomningen tar och lugnar sig lite framöver så kan det säkert gå ännu snabbare.

Utfall:
1. 9:53
2. 9:43
3. 9:42
4. 9:45

3 kommentarer:

swyzak sa...

Vad kan man säga, styggt pass, styggt jobbat... Som vanligt levererar du ju enligt plan och detta trots pollenbesvär siar ju om att det finns mer att plocka ur... Ser fram emot att se dig fajtas som fan i Sthlm...

Sussie sa...

Härligt!! Jag har också spännande träning på gång, eller vad sägs om 5x1 mile, i en fart som jag in vintras kunde hålla i 3000m.... Det finns en risk att jag behöver ambulans transport hem sedan.

Patrik Engström sa...

Sussie:
Det finns risk för att jag behöver ambulanstransport hem imorn osså. Coachen har kommenderat upp 2.5 timmar med en fartökning sista 90'. Det kan svida till ordentligt i kropp och själ med tanke på att man är rätt spak efter en heldag med KHR.