2010-05-31

Helgaktiviteter

En fullspäckad helg är till ända. Tyvärr fullspäckad men med total avsaknad från löpning. Jag har vilat ett par dagar och sedan dragit igång med lite styrkeövningar och cykling för att hålla igång cirkulationen. Två naprapatbehandlingar har jag även hunnit med. Den senaste skedde idag på förmiddagen. Bristningen ömmar fortfarande en del så jag tvingades ställa in dagens inplanerade debutlöpning och skjuta den tills imorgon. Inte optimalt men jag har inte gett upp hoppet än om en start. Det jag är mest oroad över (förutom själva bristningen) är att jag ska tappa lite rytm och teknik i löpningen. Sedan tidigare skador vet jag att frånvaro från löpning ofta sabbar flytet. Det brukar således kännas stelt och kantigt i några pass innan muskelminnet kickar in och kommer ihåg hur man utför löpning.


Nåväl, helgen som sagt. Lördagsförmiddagen inleddes med ett kalas hos en förskolekamrat till Elias ute på Barnens Djungel. Direkt efter detta fortsatte vi till Sala och sommarstugan. Lördagen bjöd på lite blandad kompott av väder med solsken ömsom skurar. Helt ok då vi tog till flykt i bastun och kopplade av samt grillade lite god middag. På söndag var det dock vackert väder och vi passade på att njuta av solskenet. Efter hemkomst på söndagskvällen så varvade Elias ner med simskola. Jag är djupt imponerad (och oroad) över hans framsteg i bassängen. Precis sex år fyllda och ändå landade han in 50m bröstsim och 25m ryggsim utan problem. Strongt! Men som sagt, lite oroväckande är det. Kanske när jag en framtida simmare i mitt hem? Måste se till att prioritera upp löpningen nu under sommaruppehållet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas på en snar bättring av din skavank. Skulle vara mkt tråkigt att inte få se dig på lördag.

//Nubbe

Patrik Engström sa...

Nubbe:

Tack för pepp Nubbe. Tack för pepp!