2010-05-28

Intervju och behandling

Ytterligare en dag lårbristningens tecken. Sakta men säkert läker dock låret ihop. Idag kunde jag för första gången utföra vardagliga sysslor utan smärta i benet. Gå i trappor, böja sig för att knyta skosnören mm. Man får vara tacksam för de små glädjeämnena. På förmiddagen kom Sollentunas lokaltidningsblaska ut till mig för en intervju och fotografering. Som ni förstår så kändes det inte helt bekvämt att tala om Stockholm marathon och min målsättning där när jag med cirka en vecka kvar till skarpt läge inte kan ta ett löpsteg. Ännu mer förvirrat blev det när jag ombytt och klar skulle ta några snärtiga steg framför fotografen. Nåväl, något ska de väl lyckas redigera fram. Ni vet ju alla hur mycket osanning och fuffens man kan retuschera in i de digitala bilderna nu för tiden.

För min egen del kändes det lite ovant att bli intervjuad men ska jag vara ärlig så är jag mest glad åt att friidrotten får lite mediebevakning. Jag tycker att (för?) mycket fokus läggs på fotboll och ishockey. Var det nån som förresten reagerade över den så gott som totalt uteblivna rapporteringen i de större rikstäckande blaskorna från Göteborgsvarvet? Några få fjuttiga rader och någon liten topp10-resultatlista. Bedrövligt. Vi snackar ju ändå världens största halvmara.

På eftermiddagen begav jag mig till Naprapat-Helena för vidare bedömning. Hon var försiktigt optimistisk och gav mig en liten men naggande god möjlighet till att stå på startlinjen nästa lördag. Total löpvila råder tills på måndag då det väntar ny behandling och dom.

Tills dess lever jag på hoppet.

5 kommentarer:

swyzak sa...

Skojaru att fotboll och ishockey får mediatid... I morgontidningen hemmavid är det bara två idrotter som existerar i Västerås om man får tro dom, och två klubbar... Skamligt!

Makkan sa...

Kan försöka glädja lite i mörkret. Om du nu inte redan visste - Asics Piranha SP 3:

http://www.startfitness.co.uk/product.asp?strParents=4070,4071&CAT_ID=4075&P_ID=40993

Makkan sa...

Old news, gissar jag nu, när jag ser att den finns i Asics svenska sortiment. fick för mig att den skulle ut from 2009. Har dock inte sett i butik här i Sverige.

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Jo jag håller med dig. Det är liksom lite samma sak här osså...

Patrik Engström sa...

Makkan:
Tack för info. Skon ser riktigt najs, jag har dreglat lite över den några ggr tidigare. Men dessvärre finns den inte i Asics svenska sortiment. Jag tror inte heller den går att få tag i någon svensk butik så det blir till att importera den om man vill ha den.