2010-05-14

Sommar och bad

Venla badar och skiner ikapp med det härliga vädret.

I onsdags kväll drog Familjen till Finland för att fira Kristi Himmelsfärd hemma hos Mamma Marikas föräldrar. Sedan vi anlände här har det varit helt galet väder. Det började lite gryende i torsdag med dryga 20 grader i skuggan och strålande solsken. Idag toppade temperaturen in på 26 grader och fortsatt solsken så långt ögat kan nå.

Det är lite så man känner sig perplex. Efter en tung midvinter och vår som mest liknat en frysbox så är jag lite tagen på sängen. Jag hade liksom räknat med 2-4 grader, regn och snålblåst. Jag tittar ner i bagen och begrundar valet av löpkläder jag medtagit. Underställ, mössa, vantar, långtights och vindjackor. Endast ett ynka par löpshorts och en t-shirt. Egentligen är det samma utrustning som jag brukar iklä mig under vinterpassen. Nåväl, inget att hänga läpp för. Jag har verkligen längtat efter varmt gott väder och nu är det här.

Dagen till ära begav sig familjen till utomhusbadet nära Helsinkis olympiastadion. Fin gammal anrik mark som man beträder och statyn av Finlands svar på Bekele (Paavo Nurmi) förtjänar alltid en extra vördnadsfull bugning då den passeras. Barnen lekte som besatta i simbassängerna över drygt tre timmar innan vi var tvungna att avbryta det hela för att äta lunch. Imorgon ska sommarvädret fortsätta med cirka 25 grader och jag har som mål att skina ikapp med solen precis hela tiden.