2010-06-10

Flera röntgen

Som jag redogjort i några bloggposter så har jag länge besvärats av inflammerade magmuskelfästen i mitt bäcken. Denna skada uppstod någon gång kring årsskiftet men jag lyckades hålla den under kontroll till Treviso marathon. Träningen efter det loppet har till viss del blivit hämmad av inflammationen. Jag har bitvis haft så ont att det varit svårt att springa. Ännu värre har det ibland varit med de vardagsmässiga sysslorna. Att till exempel resa sig från liggande position har varit svårt och att nysa och hosta som medför kraftiga sammandragningar i magmuskulaturen har känts som någon huggit mig med kniv. En föga angenäm känsla. Med Voltaren i kroppen har det dock fungerat att träna även om det bara varit en kortsiktig lösning. Som löpare är man rätt bra på att svälja och ignorera smärta även om man självfallet vet att det inte är bra. I vissa fall kan man dock om man har tur träna sig igenom en skada men så blev inte fallet här.

Målet var att hålla löpningen flytande till Stockholm marathon och sedan efter det loppet ta itu med skadan på bästa sätt. Som ni vet blev det tyvärr ingen start på Stockholm på grund av den förbannade förkylningen som drabbade mig. I går hade jag ändå ett möte tillsammans med ärkedoktorn Östberg där jag remitterades till två stycken nya röntgen. Den första är en traditionell MRI fast denna gång mer inriktad i detalj på de ställen där den förra (aningen mer övergripande MRI på bäckenet) visade på överbelastning samt ödem mm. Den andra remissen var en hernia-röntgen för att utesluta att jag inte har/drabbats av ljumsbråck.

Som ni förstår är jag inte hel pepp men som man bäddar får man ligga. Den närmsta framtiden just nu blir total löpfri och jag är därmed förpassad till cykelhelvetet. Det lär bli en del timmar på trainern framöver.

Suck.

9 kommentarer:

swyzak sa...

Aw shit mannen, men helt rätt beslut, det kommer flera lopp, säsonger där det kan vara värt att vara helt kurant... Ffa Sthlm 2011...

Tröskelkungen sa...

Fy fasen vad trist,
men gött att du har en handlingsplan.
Hade dock varit fint att se dig i marathonloppet som jag denna gån såg från soffan.
Algers, Martin-Käll, Österlund, buuden och szalkai bildade ju en go klunga där första varvet som du hade pasat fint in i antar jag.

Fast vad säger du om TV-sändningen?
Hur fasen kan man göra en så dålig produktion. Man vill ju se topp 10 i SM eller topp 20 i loppet inte bara de två kenyaner som leder. Sydafrikanen som blev två såg man första gången då han kom in på stadion....

Lär av längdskidåkningen. Där görs de bra TV av masstartsdiciplinerna.

ugh!

LN sa...

T-kungen, hur ofta ligger svenskarna 5-10 min efter täten i ett masstartlopp i Världscupen på skidor? Hur mkt får man se av M Fredriksson om han hamnar 3 min bakom ledarna? Hur mkt hinner vi se av Kessiakoff just nu under Dauphiné L, om han inte ligger med i huvudklungan el bland ev utbrytare?

sdfdf sa...

Tjena Patrik
I tisdags gjorde jag ett sånt därt ultraljud och konstaterade just ljumskbråck. Lite surt när formen är i antågande inför IM Schweiz. Men, jag kan tipsa om maggördel (jag vet grymma pensio-poäng) som verkligen hjälper. Den sitter på obemärkt och jag har sprungit både 1000ingar och i lördags +30km.
MVH
Stefan N (fd smurf och exkollega t Marika)

Patrik Engström sa...

Stefan N:

Tack för din kommentar! Det var verkligen inga goda nyheter men jag hoppas att du repar dig från detta så fort som möjligt. Du klarade dig alltså med ett ultraljud? För mig beskrev de saken så att jag skulle behöva ta nån kontrastvätska och sedan röntga för att se om det är ljumsbråck. Hur kan det skilja så mycket i tillvägagångssätt?

Vad blir din behandling? Operation?Hur lång tid tar det innan du kan börja springa igen (fast det gör du ju redan eller hur?)

Anonym sa...

nice post. thanks.

raybanoutlet001 sa...

mont blanc outlet
baltimore ravens jerseys
coach outlet
ugg outlet
nike shoes
ugg boots
cheap ugg boots
michael kors bags
polo ralph lauren
ecco outlet

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
christian louboutin outlet
coach outlet
longchamp
champion clothing
skechers shoes
canada goose outlet
ralph lauren polo
adidas yeezy
asics shoes
pandora outlet

Unknown sa...

www1027


michael kors outlet
christian louboutin shoes
canada goose
jordan uk
kate spade
mbt shoes
red bottom shoes
coach outlet
prada shoes
hogan shoes