2010-06-03

Förberedelser

Sista förberedelsepasset inför Stockholm marathon är nu genomfört. Jag hinner inte stressa och pressa in fler pass än så. Lite vila måste jag få ge kroppen trots allt. Inte en optimal uppladdning eller formtoppning men med tanke på all skit som skett den senaste tiden så är jag i alla fall nöjd över att det ser ut som om jag kan komma till start.

Idag passade jag på att sticka ut och avverka mitt pass innan barnen skulle hämtas på dagis. En tanke med detta var att genomföra passet medan det var så varmt som möjligt. Jag har på känn att värmen som vanligt under SM kommer spela en avgörande roll. Målet att var således att ploga några kilometer i eventuell tävlingsvärme och se hur kroppen svarade på det.

20 minuters uppvärmning i svagt ökande fart från 4:15 ner till 3:55 och sedan löd skissen: 2x10' @3:30 med 3' pausjogg @4:00. Lite hög snittpuls på uppvärmningsfasen vilket kunde bero på nervositet. Men då det väl var dags att springa snabbt så lugnade pulsen ner sig och benen rullade på riktigt bra. Snitten för de två 10'-intervallerna blev 3:27 och 3:28 (pausjoggen på 3' avlöptes i 3:55-fart) men det viktigaste under dessa var känslan och flytet som bitvis upplevdes som riktigt bra. Lätt och ledigt och positiva vibbar. Det har verkligen varit en bristvara av dessa på sistone. Flera sådana tack.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Stabilt mannen, var cool därute på lördag... Låt dig inte stressas med i början, gör du ditt eget lopp kommer d löna sig big time i värmen... Jag kommer gapa på dig allt jag kan från sidan...

Makkan sa...

Hoppas du (kroppen) levererar.

Anonym sa...

DNS ser jag, hoppas inget allvarligt. Tråkigt:(
/Petri

Unknown sa...

lebron 13
nike air max 2016
longchamp outlet
adidas yeezy boost
nike lebron 14
kobe sneakers
nike huarache
cheap nfl jerseys
basketball shoes
nike kyrie 3