2010-06-28

Midsommar

Årets midsommar blev faktiskt lite ovanlig då vädret nästan hela tiden var riktigt bra och det faktum att det inte föll en enda regndroppe. Midsommar brukar ju annars innebära någon form av nederbörd men inte i år.

På fredagsmorgonen anlände Mamma Marikas systera Emilia med hennes sambo och deras lille son. Tillsammans satte vi kurs mot sommarstugan i Sala. Väl där mötte farfar upp och sedan fördrevs midsommarafton under vackert väder med cykelträning, bastubad, fotbolls-VM och grillning. Och jag nämnde väl att det inte regnade? Allt som allt ett riktigt angenämt och fint midsommarfirande.

Som ni säkert vet är det mäkta fint med dessa långhelger. Mer avstressat och från och till hinner man faktiskt pusta ut och fokusera på att göra precis ingenting. Söndagen bjöd fortsatt på strålande väder och vi hann med lite shopping och lek med barnen på Mulle Meck innan helgen avslutades med mer fotbolls-VM.

Jag är ett stort fan av fotboll och rankar fotbollsmästerskapen som fantastiska evenemang som jag ofta följer ingående. Så även i år trots att Sverige tyvärr inte lyckades kvalificera sig. Åt andra sidan är Japan med och som halvjapan gläds jag mycket åt deras framgångar. Att de sedan spelat attraktiv och offensiv fotboll gör ju inte saken sämre direkt. Imorgon stundar åttondelsfinal mot Paraguay. Gambatte Nippon!

Veckan bjöd totalt på en hel massa cykeltimmar där de vettiga partierna utgjordes av tre stycken intervallpass enligt:
- 6x(3'/2'/1'), P: 45''
- 12x2.5', 10x3', P:30'', SP: 2'
- 16x3', P: 30''