2010-06-11

Sommaravslutning

Fredag och regnet fullkomligen vräker ner utanför fönstret. Lite taskig tajming då det vankas sommaravslutning på Venlas och Elias dagis med picknick ute i det fria. Vi får se hur det bli med det, kanske roddas det hela om till picknick inomhus?

De senaste dagarna har jag nött lite mil på racern. Det märks att det var ett tag sedan man pressade cykel och följaktligen grinade ryggen lite illa och rumpan min var väl lite lätt öm då jag satte sig till rätta på sadeln. Well bara att suga upp det hela, en liten inkörningsperiod får man räkna med. Nu börjar dock begäret efter snabba hårda intervaller infinna sig och jag måste därför inhandla en trainer för det ändamålet. Jag har lagt undan en sådan som är oljebromsad (Elite Crono Fluid Elastogel) och ska försöka plocka upp den på lördag. Jag har egentligen ingen erfarenhet huruvida det är bra eller dåligt med en sådan funktion men jag hoppas att den levererar och drar sitt strå till stacken. Är det någon/några läsare därute som har några kloka råd rörande detta så tas de tacksamt emot.

Osså börjar fotboll-VM idag.
Jag är super pepp.
Känns ändå som en god dag trots det massiva regnet.

2 kommentarer:

Laser sa...

Jag hade precis den modellen till låns för några år sedan men lämnade tillbaka den eftersom den inte kunde erbjuda tillräckligt motstånd när det vankades lågkadensintervaller. Detta probelm bör du dock inte stöta på (och inte jag heller nuförtiden). I övrigt var det helt okej känsla i den, om än inte lika bra som i Tacx Satori som du körde förra året.

Patrik Engström sa...

Laser:

Tack för infon Laser, visste att jag kunde räkna med dig (men var e Olofs kommentar!?). Jag har gjort samma reflektion som dig att den inte erbjuder lika mycket motstånd på de höga växlarna. Men precis som du skriver är detta inte ett problem för mig. Dels är jag för vek med att hålla på med lågkadensintervaller och dels vill jag avspegla löpningen så mycket som möjligt och försöker därför rulla runt på ganska hög kadens. Till råga på allt har jag blivit ombedd att inte belasta ljumskar och magmusklerna i bäckenet i onödan. Att pressa på med tunga växlar/låg kadens belastar just dessa partier mer och därför försöker jag undvika det.