2010-06-16

Sommarkonferens vid Fejan

Bloggen förblev ouppdaterad igår då det vankades sommarkonferens tillsammans med jobbet och de goda kollegorna. Målet för årets konferens var den natursköna skärgårdsön Fejan, en trevlig liten ö som ligger nordost om Furusund vid Ålandshav.

Under dagen bjöds vi på en underhållande föreläsning som gjorde mig lite extra pepp då den hade vissa återkopplingar mot det idrottsmässiga perspektivet. Maten som serverades höll även den hög klass med fina fiskrätter. Kvällen avrundades med lite bastubad (vedeldat så klart) och sedan skratt och umgänge med arbetskamraterna långt in på småtimmarna. Allt som allt en väldigt trevlig och uppskattad tillställning.

För min egen del innebar gårdagen dessvärre än plump i protokollet. Jag är ju för tillfället löpinvalid och fast på cykelhelvetet. På den till ytan ganska begränsade ön Fejan gick det självfallet inte att cykla och därmed var den träningsfria dagen ett faktum. Och nej, avresan på morgonen var redan klockan 06:30 och tidigare än så vägrar jag stiga upp och träna. Svagt kan tyckas.

Glädjande var istället att konstatera att måndagens cykelintervaller genomfördes på ett mycket bra sätt och resulterade även i ett gott snitt för hela passet samt en ny rekordnotering i maxpuls (på cykel) med sex slag. De tre senaste intervallpassen på cykeln har alltså genomförts med goda pulsvärden. Passen har sett ut enligt följande:

- 12x3'/4', P: 45''
- 4x(4'/3'/2'/1'), P: 45''
- 2x(3'/3.5'/4'/5'/4'/3.5'/3'), P: 30'', SP: 2'