2010-06-22

Sommarspelen

Jag passar på att göra lite reklam för Studenternas friidrottstävling Sommarspelen som går av stapeln idag på Stadion. Vädret ser ut att bli lagom varmt kryddat med svag vind vilket borgar för riktigt fina yttre förutsättningar att springa snabbt. Det stora dragplåstret under tävlingen ser ut att bli 5000m-loppen där det är 86(!) föranmälda i dagsläget.

Kvällens absoluta höjdpunkt måste ändå tillskrivas det manliga A-heatet över 5000m. Startlistan innehåller 20 av Sveriges kanske 50 snabbaste herrar och ser ut att bli ett riktigt getingbo. Den gode Skoogen ska agera hare och bakom honom radar många högintressanta löpare upp sig. De som bör göra upp om segern är Andreas Åhwall, Daniel Lundgren, Patrik Andersson, Peter Gross och Mats Granström. Åhwall var den stora överraskningen under TSM där han placerade sig på en meriterande fjärde plats på herrarnas korta bana. Daniel Lundgren är lite av en hinderexpert med ett så gott pers som 8:52 på 3000m hinder och det ska bli intressant att se hur han kan omsätta detta till en lite längre sträcka utan hinder. Peter Gross har under vårsäsongen redan hunnit med 8:29 på 3000m och har ett pers på 5000m från 2006 som är så pass bra som 14:26. Patrik Andersson hade en riktigt fin inomhussäsong där han som bäst gjorde 8:18 på 3000m och det ska bli spännande att se om han konserverat denna form till utomhussäsongen. Avslutningsvis har vi en intressant start på Mats Granström som under några år haft problem med skador men nu verkar vara på gång igen. För bara någon vecka sedan gjorde han 14:38 på 5000m och placerade sig även strax bakom Per Jacobsen på Karlstads stadslopp vilket var en imponerande prestation.

Utöver dessa löpare finns det massor av flera goda löpare eller vad sägs om Oskar Landin, Erik Widing, Hinderlimpan, Trädroten, Unicorn-Linus mfl. Som sagt, det kommer bli ett högklassigt lopp som jag har höga förväntningar på. Så om ni kan slita er från fotbolls-VM och är intresserad av se ett av de bättre 5000m-loppen som kommer springas i Sverige under året så föreslår jag att ni kommer förbi Stockholm Stadion idag. Preliminär start på herrarnas A-heat 5000m är satt till 20:25.

Tidsprogram »
Heatindelning »