2010-06-25

Svag

I måndags genomförde jag ytterligare en ny MRI för att försöka begripa mer exakt vad som orsakar mina smärtor i muskelfästena kring bäckenet. Planenligt var jag på plats och avverkade cirka en kvart i den borrande trumman. Det är tur att man inte påverkas av trånga utrymmen för trots att jag är smal som en sticka så är det nedrans trångt inne i trumman.

Nåväl, cirka en kvart efter min röntgen är jag på väg hem då det plötsligt ringer på mobilen. Lite överraskad blir jag när det är sjukhuset som ringer och meddelar att de glömt ta en serie och gärna ser att jag beger mig tillbaka för en kompletterande sådan. Visst, bara att vända om och omkullkasta det redan tajta tidsschemat. Men lite märkligt är det väl ändå? Hur ofta ringer till exempel tandläkaren upp en efter en behandling och meddelar att de glömde borra i en tand?

På tisdagen innan Sommarspelen på Stadion träffade jag även förbundsläkaren Jenny Jacobson för vidare behandling och analys av min skada. Jenny är riktigt duktig, kompetent och mån om att gå till botten av vad som strular. En hel del goda tankar och idéer utbyttes och Jenny konstaterade även att jag är mycket svag i bäckenpartiet och ljumskarna. Jag har i stort sett ingen styrka alls i sidled då det är där smärtan ofta uppstår. Detta har inneburit att kroppen omedvetet kopplat bort dessa muskler och försökt få hjärnan att gå/springa på ett annat onaturligt sätt. Och då muskler inte får arbeta som de ska tappar man snabbt stabilitet och styrka. Så nu kryddar jag även upp cyklingen med en del light-ljumskövningar. Det handlar om extremt lätta styrkeövningar vars enda syfte är att börja aktivera musklerna vid ljumskarna.

Men allt är inte beckmörkt. Några ljusglimtar kan skönjas. Jag listar dem i punktform nedan:
- Midsommar och ledigt.
- Vädret ser ut att bli kanon.
- Japan vidare från gruppspelet i fotbolls-VM.
- Kents nya album damp idag ner i brevlådan. Sommaren (och den fortsatta hösten) är räddad.