2010-07-07

Besök

Nytt besök idag hos förbundets sjukgymnast Jenny Jacobsson. Ett bra och givande besök som resulterade i lite nya infallsvinklar och rehabövningar. Jag har nu suttit fast på cykeln i ganska exakt fem veckor. Redan den första veckan mildrades smärtan i bukmuskulaturen så att jag kunde genomföra vardagsmässiga sysslor så som resa mig upp från liggande ställning, böja mig fram och knyta skosnören och hosta samt nysa. Men efter denna förbättring så har det stagnerat en aning. Gör jag lätta antydningar till löpning eller jogg så känner jag direkt hur det börjar ömma och smärta på ett obehagligt sätt.

Så, planen är att fortsätta avlasta detta parti och sedan invänta morgondagens besked från herniografin. Även om den skulle påvisa ett ljumskbråck så känns det inte som om det förklarar alla problem jag har i bäckenområdet. Istället är vi mer inne på att ett eventuellt ljumskbråck skulle vara en följd till överbelastning i bäckenbensområdet. En annan möjlig infallsvinkel är att injicera kortison i pubis ostiten (det inflammerade området) och hoppas att det tar ordentlig skruv. Studier visar på bra effekt av detta men kräver att en kompetens person utför det hela samt att man verkligen träffar rätt med injiceringen.

Nåväl, det ser alltså ut att bli en hel del mil som ska nötas med cykel i sommar. Trist, men inte så mycket att göra åt. Bara att acceptera och försöka göra det bästa av situationen.