2010-07-28

Finland och långpass

Om ni undrar vart det vackra sommarvädret är så är svaret i Finland. Solsken och pressande värme upp mot 30 grader. I måndags begav sig alltså familjen hit. Vi tog färjan över och anlände suligt tidigt till Turku/Åbo imorse. Förutom den extremt tidiga uppstigningen så härjades finlandsfärjans korridorer av någon form av upplopp och kravaller varvid nattsömnen blev minimal.

Tog det lite lugnt under förmiddagen innan jag sedan stack ut på ett långpass på cykeln utmed perfekta böljande landsvägar här i Veikkola strax utanför Helsinki. Skrapade ihop totalt 71 km och mixade in ett intervallpass enligt: 4x(4x4'), P: 45'', SP: 5'. Inte så lätt med dessa avstånd, på cykel kommer man som bekant lite längre än man gör löpandes och dessutom hittar jag inte så bra i dessa finska nejder. Således var jag totalt vilse efter 48 km och tvingades då studera Google-maps lite på mobilen innan jag kunde ställa om nosen mot rätt riktning och ta mig hemåt. Hur som helst så var det ett mycket gott pass och jag fick pressa på utan avbrott för korsningar eller trafikljus, något som man får sin beskärda dos av i närheten av Stockholm där det är svårt att hitta fina stråk där man kan cykla på utan avbrott.

Nu ska jag bara toppa kvällen med friidrotts-EM och lite bastu så är allt perfekt.

Inga kommentarer: