2010-07-21

Legoland

Två extremt hektiska dagar på Legoland är nu avklarade. Barnen och frun ligger och sussar djupt och jag är precis hemkommen efter ett nattpass på motionscykeln i hotellets gym. Det är ingen direkt glamorös tillvaro att sitta och pressa några mil i ensamheten på gymmet och inte blir det heller bättre av att motionscykelns sadel är modell XL, alltså lika bred som mitt lår (på längden). Följaktligen har jag dessa tre nätter då jag tränat fått mer ont i rumpan än jag sammanlagt fått av åtta veckors hård cykelträning på min rejser. Nåväl, det kunde varit värre. Jag har trots allt på något obegripligt sätt trots resa och långa dagar på Legoland lyckats hålla träningen vid liv.

Själva resan ner till Danmark inleddes tidigt på måndag morgon. Totalt innehöll resan tre planerade stopp och ett oplanerat. De planerade stoppen var frukost, lunch och sedan havsbad utmed Fyns kust. Det oplanerade stoppet var Venla ensam kreatör till. Läsa serietidning samtidigt som bilåkning är tydligen ingen bra kombination för henne och vi tvingades därför till ett 30 minuters saneringsstop av bilen strax nedanför Vättern. Ni kan säkert själva klura ut vad som hände.

Lite lagom mör i kroppen i tisdags efter ganska exakt 90 mils bilåkning dagen innan. Men humöret steg då väl gled in på Legoland. Precis som för barnen så var detta mitt första besök här. Legoland alla attraktioner måste jag ge ordentligt med cred till. Jag hade inte räknat med att det skulle vara så stort. Men det som drog ner betyget en aning var de milslånga köerna. Att vänta 30-40 minuter för en attraktion som är över på lite drygt två minuter är ganska tufft. Har man dessutom två stycken småbarn so inte vill stå still en sekund så är det nästan en omöjlig uppgift. Men så är det ju högsäsong och man får skylla sig själv. Lite senare på eftermiddagen så lättade det på kraftigt och köerna mer än halverades. Till på köpet var det inte lika pressande varmt då det blev lite molnigt och helt plötsligt kunde man välja och vraka bland nästan alla tillgängliga attraktioner.

Planen till dag två (onsdag) var således att anlända lite senare på dagen och vänta ut den värsta ruschen. Taktiken fungerade perfekt. Strax efter lunch tog vi det lite lugnt och rastade barnen i parkområdet för att lite senare plocka attraktion efter attraktion. Med detta upplägg hann vi faktiskt på kortare tid än under tisdagen göra betydligt fler åkturer vilket barnen (och självfallet vi föräldrar) uppskattade enormt.

Besöket avslutades med att Elias brände alla sina besparingar på Boba Fetts Lego-rymdkepp (för er som inte kan er Star Wars så heter det Slave One). Venla åt andra sidan plockade på sig lite Hello Kitty-prylar samt ett rosa (!?) sjörövarsvärd. Jag själv nöjde mig med fyra stycken nyckelringar med olika Lego-Star wars figurer. Vad kan jag säga? Jag är extremt svag för allt som har med Star Wars att göra. Jag rår inte för det.

Inga kommentarer: