2010-07-15

Medicinsk fotvård

Ny erfarenhet idag. Morgonen inleddes med ett besök på ett spa i Stockholm dit jag hade ett vackert presentkort. Efter en hel del velande valde jag behandlingen medicinsk fotvård.

Initialt orolig för vad de skulle tänkas hitta på med mina arma fötter. En annan orosbild var också att de skulle få stora spelet när jag langade upp mina marathonfötter för behandling. Nu visade sig alla dessa orostankar vara obefogade. Behandlingstjejen var hyfsat nöjd med hur jag hade tagit hand om mina fötter (under 33 år). Det enda som hon rynkade näsan åt var mina fyra blånaglar. Men hon smörjde, filade, borrade och jobbade som ett bi och faktum var att fötterna, fram för allt naglarna, efter en knapp timme såg mänskliga ut. Måste erkänna att jag var positivt överraskad av behandlingen. Fötterna mådde som prinsar och de har ju trots allt varit med och plogat ett antal mil genom åren så det var säkert på topphumör över behandlingen. Det som var en liten besvikelse var den avslutande fotmassagen som var på tok för klen. Myggbetten då man är på sommarstugan känns mer än fotknådningen.

Senare under dagen var Venla bjuden på kalas hemma hos Herr Larms son. Jordgubbstårta och gott sällskap gjorde eftermiddagen till en räkmacka. Dagen avslutades med ett härligt distanspass med Herr Larm genom Sollentuna och en vidare sväng utmed Järvafältets nejder.

Och just det. Pedalerna kom av cykeln idag. Jag plockade in cykeln till Cykelcity och där tog de fram stora bössan (verktyget). Två killar gick bet på att dra av pedalerna innan butikens kralligaste kille kallades ut och gjorde processen kort. Så nu stoltserar racern (till slut) med nya racerpedaler och imorn ska de nya skorna invigas.