2010-07-14

Ny utrustning

Återigen en bråd dag innehållandes många trevliga aktiviteter. Som vanligt är tiden en bristvara men så länge det är trevliga aktiviteter man kämpar med att hinna med så känns det i alla fall stimulerande.

Strax innan lunch var det dags för ett längre pass på cykeln med några intervaller för att lätta upp distansen en aning. Efter det kom farmor och farfar över och lekte en stund med barnen medan jag passade på att pipa iväg till Cyckelcity och införskaffa nya racerskor och pedaler. Farligt det där med att glida in i en cykelbutik. Raskt börjar man titta på komponenter man kan uppgradera. En ny sadel? Nya bromsar? Kanske ett par nya handskar?

Väl hemma så kunde jag inte förmå mig att skruva av de gamla pedalerna. Pannkaka. Cyklade över till Herr Larm i hopp om att han skulle orka kränga av dem. Herr Larm är ju det närmsta vi kommer en modern svensk superhjälte. Men hur mycket han rev och slet så rubbades pedalerna inte en millimeter. Så det blir till att svänga förbi butiken en gång till imorgon för att be dem bila av pedalerna.

2 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Konstigt att ni, löparorakel, inte kunde få av pedalerna med era välutvecklade biceps :-) (ni vred åt "rätt" håll? De är väl felgängade pedalerna)

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Haha, jag och Herr Larm hade kunnat slå ihop vår gemensamma muskelmassa och pedalerna hade inte rubbats en millimeter. Vi drog åt rätt håll (alla håll). Och ja vi Googlade upp facit för säkerhets skull. Dock utan lycka. Fick av pedalarna idag inne i butik. Feting verktyg kräves. Och muskelman.