2010-08-09

Back in Town

Nu är vi tillbaka i Helsinki efter drygt en veckans lång vistelse i den finska skärgården. På den senaste orten (Airisto) där vi bodde var det lite mer civilisation med minigolf, restaurang, badstrand och hoppborg för barnen. Dagarna har varit välfyllda av aktiviteter samtidigt som vi fått möjlighet att koppla av lite med tidninar, böcker och annat jox. Samtidigt bjöd Airisto och dess närområde på fina landsvägar där jag pressat på ordentligt med cykelmil. Lite lustigt hur man utvecklas. Det som jag nu sitter per pass i ren distans var samma fart jag hade under mina intervaller i början av sommaren då jag var färsk cyklist. Frågan är hur länge man kan fortsätta kapa sekunder, någon gång måste det rimligtvis ta stopp. För att bli ännu vassare måste man rimligtvis krydda på med ännu mer mängd, ännu hårdare intervaller och kanske även anpassad styrketräning för att jobba upp 'cykelmusklerna'.

Inget som direkt lockar.
Löpningen däremot.
Den lockar.
Den lockar så det gör ont.

Och utan att jag egentligen tänkt på hur tiden gått så är det helt plötsligt sista semesterveckan ock krisen är ett faktum. Jag väljer att angripa det hela som jag gör som då jag springer. Bara koppla bort skallen och borra på utan att känna efter för mycket om jobbet som väntar runt hörnet.