2010-08-27

Finnkamp och kräftskiva

Mycket kul står på dagens agenda. Först ut är avfärden mot Töreboda och Hajstorp där det stundar den årliga kräftskivan med tillsammans med Mamma Marikas kollegor. Mäkta trevligt.

Tyvärr krockar tågresan ner dit med två ytterst viktiga händelser: Finnkampen och Diamond League. Det viktigaste är naturligtvis Finnkampen i Helsinki som avgörs under fredag och lördag. Årets Finnkamp är extra intressant för mig då klubbens kometlöpare Susanne Grimfors gör en dubblering på både 5000m och 10000m. Grimforskans utveckling den här säsongen har varit otrolig och kurvan pekar allt jämnt spikrakt upp. Är det nån på allvar som ska ta upp kampen med Isabella på svensk mark i framtiden så stavas det Grimfors. Finskorna lär få se sig hyfsat distanserade av svenskorna på dessa distanser. Värre ser det dock ut för herrarna där tidigare års svenska fördel har vänts till finnarnas favör. Finnarna mönstrar säkert Räsenen, Utriainen och Kipkurui vilka alla presterat klart bättre tider än svenskarna. Men tider betyder som bekant inte allt i dessa placeringslopp. Jag hoppas på rävspel och suligt tempo längst fram så kanske några av våra svenska löpare kan dra längsta strået i en spurt. Men med tanke på att Musse ska dubblera med 5000m på fredag och 3000mh på lördag så kommer säkert finnarna sätta full fart från början för att trötta ut honom.

Nu återstår bara problemet hur jag ska se Finnkampen på tv när jag sitter på tåget till Töreboda? Den primära ansatsen stavas SVT-play på iPaddan eller iPhone via wifi på tåget. Vi får se hur det går med det.

2 kommentarer:

Dunceor sa...

Det är enastående tider som Grimfors gör. Riktigt imponerande!

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Håller med fullständigt!