2010-08-03

Finska skärgården

I fredags begav sig familjen tillsammans med mormor och morfar till en ö i finska skärgården vid namn Ålö, nära Inkoo. Eftersom jag är djupt nere i cykelträsket så beslutade jag mig för att cykla dit varvid jag påbörjade min resa dit innan övriga för en gemensam sammanstrålning nära färjan som skulle ta oss över.

För er som följt min blogg nu ett tag kanske drar er till minnes då jag för två år sedan besökte samma ö och vid ett av mina löppass på fastlandet blev av med min roddbåt och följaktligen inte kunde ta mig tillbaka till ön. Istället tvingades jag till ett påtvingat havsbad då jag simmade tillbaka över ett sund. Den här gången låser jag fast roddbåten. Inget får man tydligen ha i fred.

Nu är jag således tillbaka vid samma ö och i samma stuga. Vi har haft mestadels strålande väder med sol och värme. Detta har inneburit att barnen kunnat leka och busa i skogen och på stranden samtidigt som jag har bjudits på idylliska miljöer att pressa cykelmil i.

Enda nackdelen är väl att själva träningspassen får lite extra moment i form av rodd till och från ön och således ökar i tid. Hur som helst så resulterade förra veckan i den bästa träningsveckan hittills på cykel både i kvantitet och kvalitet. Det känns stimulerande att fortfarande känna att man utvecklas uppe på sadeln och även om jag på över två månader inte tagit ett enda löpsteg så har jag grottat på bra med cyklingen och vet att jag bibehåller grundkonditonen så gott jag kan. Då jag väl blir löpbar igen  ska tiden att komma tillbaka till full kapacitet inte behöva vara så lång och besvärlig.