2010-08-10

Lugnt på hemmafronten

Lugn dag på hemmafronten om man nu kan säga så då vi är inhysta hos Mamma Marikas föräldrars hus. Jag gjorde inte många knop på förmiddagen medan barnen roade sig med lite diverse aktiviteter. På eftermiddagen begav sig Mamma Marika tillsammans med Venla och syster Emilia till biblioteket varvid jag passade på att avverka ett medvetet lugnt distanspass på cykeltrainern. Jag har de senaste veckorna legat på lite för hårt på de rena distanspassen vilket verkar ha avspeglat sig lite på intervallpassen. Planen idag var således att låta rygg och ben återhämta sig med lite lugnare tärning för att förhoppningsvis imorgon vara på bettet igen.

Annars brände jag av en stege modell lång igår. Coachen hade skissat upp stegen enligt: 5'/7.5'/10'/12.5'/15', P: 2', SP: 5' följt av 10x60''/30''. Lite seg inledningsvis och fick kämpa tidigt i motvinden för att hålla tempo. Hade en liten svacka i mitten men då jag fick lite medvind hem på stegen så rullade det på lite lättare. Jag tyckte även att jag hade bra slag och press i de korta och intensiva avslutande intervallerna på passet. Allt som allt cirka 100 minuters träning om jag inkluderar uppvärmning och nercykling.