2010-09-20

Göra luft

Gästerna från Japan har nu begivit sig hem igen till sina kära öar. Ett sentimentalt farväl på Arlanda under söndag förmiddag. Gudarna ska veta att det aldrig är lätt med avsked när man vet att det dröjer flera år innan man ses igen. Men som jag sade till min vän: Om jag inte kan träffa honom på plats i Japan så är det näst bästa att få besök i Sverige av honom. Det dämpar abstinensen en stund. Kanske en timme på sin höjd.

Och lika väl var det väl att de fick återvända till Japan då Sverige senare under kvällen visade upp sig från sin absolut sämsta sida. Tack vare en all time low-insats röstades SD in i riksdagen och fiaskot var ett faktum. Kan inte minnas när jag skämts så mycket över Sverige och dess invånare.

Och barnen då? Hur förklarar man för sina barn att folk i Sverige röstat in ett parti som inte värderar alla människor lika? Gudskelov är barnen helt förskonade från detta vansinniga tankesätt. Mitt i mörkret lyser de upp med sina helt fördomsfria tankar:

På väg till vallokalen:
Elias: Pappa, får jag rösta?
Patrik: Nej tyvärr det får du inte. Du är för ung.
Elias: Vad tråkigt.
Patrik: Men när du blir 18 år får du rösta.
Elias blir tyst och funderar lite för sig själv.
Elias: Då ska jag rösta på skogen. För den gör luft.