2010-09-08

Mantra Sport

Under min dystra skadeperiod som håller mig ifrån löpningen så har jag som ni säkert vet tvingats pressa en del tid på cykelsadeln. Inledningsvis var detta tufft både mentalt och fysiskt då jag helt enkelt inte var tillräckligt härdad för alla mil på sadeln.

I takt med att mitt intresse för cykel växte och jag fortfarande inte kunde nöta ner jogginskorna på asfalten så insåg jag att jag behövde investera mer i min cykelutrustning för att kunna bedriva en fortsatt seriös träning. Och det var här jag kom i kontakt med en gammal löpkamrat, den gode Swahnen! Under mina år som löpare har vi utkämpat många bataljer mestadels på tartanbanorna då Swahnen måste klassas som en utpräglad banspecialist. Jag har försökt minnas i detalj våra olika duster men egentligen är det bara en som framträder på hornhinnan. Ett 3000m-lopp där han länge låg och lurkade i buskarna under loppet bara för att smyga upp strax inför målgång och kuppa sig till segern (länk). Men men, det var ju inte detta jag skulle gneta. Igen. Nej då. Allt är glömt. Vi har båda lagt detta bakom oss (säkert han mer än jag).

Nä skämt åsido, den gode Swahnen har fungerat som ett utmärkt bollplank med träningsråd och tips då han numera gör en triathlon-satsning och därmed presterar stygga tider på sin/sina cyklar. Utöver detta bedriver han ett företag vid namn Mantra Sport vars affärsidé är att vara en personlig samarbetspartner för de som bryr sig om sin träning. Mantra Sport har under året bedrivit träningsläger i USA med mycket uppskattade resultat. Dessutom samarbetar Mantra Sport med bland annat Cannondale och Shimano. Swahn gör en all in och lever livet många skulle vilja leva. Jag är stum av beundran för hans satsning och hängivenhet och önskar att man själv var utrustad med samma mod. Swahn erbjöd sig på stående fot att hjälpa mig med lite cykelsponsring vilket självfallet uppskattas enormt. Så här kungörs vårt sponsorsamarbete på Mantra Sports hemsida:
Mantra Sport presenterar stolt ett nyförvärv i den sponsrade truppen. Det handlar om FK Studenternas samuraj och långdistanslöpare Patrik Engström. Jag har haft förmånen att följa Patriks karriär sedan de första stapplande stegen omkring 2004, via enorma framsteg på bana, asfalt och framför allt i terräng, till de finfina persen 30.28 på 10.000m på Stadion 2008 och 1.08/2.23 på halv- och helmara. Vid många av de fina ban- och stadslopp som Patrik gjort har jag funnits med antingen som publik eller medtävlare. Det känns väldigt kul att få denna chans att lära känna Patrik bättre och stötta hans satsning (och just nu rehabilitering medelst cykling för att återgå till elitlöpningen).

Så är ni intresserade av träning och/eller cykling/triathlon så rekommenderar jag er att kika på hans hemsa där det bjuds på lite smått och gott som till exempel en rolig träningsblogg och även olika cykelerbjudanden. Just nu råder det utförsäljning på Cannondales 2010 modeller.

4 kommentarer:

Malin sa...

En liten fråga; använder du hjälm när du vardagscyklar?

Patrik Engström sa...

Malin:

Alltid hjälm på. Alltid.

För det första vill jag vara en god förebild för mina två barn som båda cyklar. Så även om det handlar om vardagscykling med familjen så är det hjälm på som gäller.

Och för det andra handlar det om ganska höga hastigheter när jag träningscyklar och vid en eventuell krasch så kan hjälmen vara skillnaden mellan en gravsten eller massor av lyckliga år tillsammans med familjen. Så valet är lätt!

En bra hjälm sitter idag så otroligt bra på skallen att det inte finns någon som helst anledning till att inte bära den. Och jag måste erkänna att jag är imponerad av cyklister i Stockholm. Idag t&r till jobbet mötte jag 22 cyklister. 21 bar hjälm. Bra utfall.

Patrik Engström sa...

Malin:

Tillägg: När jag sitter i källaren och cyklar på trainer så är det inget krav att bära hjälm! ;)

Malin sa...

Tack för ditt väldigt långa svar.