2010-10-08

Branschdag

Ingen rast ingen ro. Dagen efter hemkomst från Sorrento så var det återigen dags att kliva upp i ottan då dagen inleddes med att Elias fraktades hem från farmor och farfar där han hade sovit natten innan. Härligt att få krama om grabben och prata lite med honom innan vi begav oss till hans förskola. Därefter begav jag mig in till KTH och datasektionens branschdag kallad D-dagen. Som alltid trevligt att få återvända till sina gamla studentmarker. En märklig känsla av nostalgi och jag kom på mig själv att konstatera att det nästan är tio år sedan jag tog examen och lämnade föreläsningssalarna bakom mig och trädde in i arbetslivet. Tiden går. Fort.

Nåväl, mitt företag (Decerno) var ute och profilerade sig och hade som ambition att hitta lite goda studenter som var intresserade av exjobb eller anställning. Dagen spenderades tillsammans med andra likasinnade företag (läs konkurrenter) i en av ljusgårdarna där studenterna under deras raster kunde komma förbi och byta några ord med oss. Mycket trevligt och stimulerande att prata med morgondagens civilingenjörer.

Då dagen var slut begav jag mig raskt raka vägen hem till farmor och farfar där jag plockade upp Venla som jag nästan inte träffat på en hel vecka. Venla hade varit lite hostig under ett par dagar och fick stanna hemma idag från dagis. Mäkta skönt att få krama om henne och det känns otroligt skönt att vara tillbaka med familjen. Man hinner som bekant sakna dem ganska mycket på bara ett par dagar.

Då barnen sedan var instoppade och nattade passade jag på att med en mycket trött kropp genomföra lite distanslöpning på bandet och sedan en liten nercykling på trainern. Inte världens mest motiverande pass men man måste som sagt pressa igenom dessa också.