2010-10-14

Konferensresa Italien

Hamnen vid Capri. Ungefär lika generöst med yta som i centrala Tokyo.

Jag har släpat med en liten redogörelse av resan förra veckan till Italien. Nu råder jag bot på detta med en liten sammanfattning samt en bildkavalkad.

Årets konferensresa med jobbet gick således till Italien, närmare bestämt Capri och Sorrento. Flyget tog oss från Arlanda direkt till Roms flygplats där vi sedan fortsatte söderut med buss till Napoli. Väl där båtade vi vidare direkt till ön Capri vars miljö och höjdskillnader var enastående. På Capri sysslade vi med lite olika aktiviteter som turistfällan Blå grottan samt ett besök i Axel Munthes villa/museum.

Utsikten från hotellet på Capri mot fastlandet och Sorrento.

En annan sak som stack ut lite i mängden var ett ohyggligt morgonpass där första hälften löptes enbart nerför på serpentinvägar och de tre kilometerna tillbaka upp till hotellet innehöll lika många höjdmeter som Lidingöloppet totalt bjuder på över 30 km. Jag kan väl uttrycka mig så här: det blev ingen negativsplit på det passet.

En del av Capris gästvänliga kuster. Där fick tydligen någon för sig att bygga ett hus.

Efter några dagar på Capri fortsatte vi vidare till fastlandet och Sorrento. Där genomförde vi en hel del konfererande samt hade några utflykter till Amalfi och Positano. Otroliga miljöer och det är precis helt obegripligt hur man lyckats bygga alla hus på bergssidorna. Helt galet men väldigt speciellt och fascinerande. Framför allt Positano tyckte jag var den stora höjdpunkten på resan och rekommenderas starkt. Enda snedsteget var väl att jag blev kraftigt åksjuk i bussen på de extremt slingrande serpentinvägarna mellan dessa ställen. Detta rådde jag bot på genom att inhandla lite åksjuketabletter vid ett apotek. Redan innan jag hade öppnat munnen frågade damen vid kassan om jag behövde pills for travel sickness. Jag var tydligen rätt grön i ansiktet när jag snubblade in.

Amalfi och Positano var kanske resans absoluta höjdpunkt.

Den sista dagen innan hemfärd åkte vi till Pompeji där vi fick en trevlig guidning och tillfälle att se utgrävningarna av staden. Ett mycket imponerande arbete som dessvärre kommer ödeläggas då vulkanen Vesuvio får sitt nästa utbrott.

Allt som allt en mycket trevlig resa med fantastiska resmål, härliga kollegor och på tok för lite sömn. Ett givet framgångsrecept.

Jag tillsammans med en kollega vid Pompeji. Notera att jag försöker se hård ut. I bakgrunden skymtas monstret Vesuvio.