2010-10-21

Mörkret närmar sig

Strålande fint höstväder just nu utanför fönstret vilket är pepp. Men hela tillvaron känns lite bräcklig. Jag har en liten besk eftersmak i munnen som säger mig att denna höstidyll kan rämna vilken sekund som helst. Förra årets midvinter ger mig fortfarande bistra minnen i form av kämpiga löppass i snö och modd ända in i april. Nej, får jag önska så vill jag ha en kort och intensiv vinter. Kanske januari månad med mycket snö. Sedan får snön helst smälta bort på mindre än en dag och kommunen så snällt sopa upp allt grus omedelbums.

Nåväl, skulle vi klara oss från snön och modden så kommer i alla fall mörkret krypande nu på bred front. Och inga väderleksrapporter i världen skyddar oss från detta faktum. Det är mörkt nu på väg till jobb och det är så gott som mörkt då det är dags att tassa hem från jobb. Och nästa helg är det nådastöten i form av vintertid.

Mamma Marika gör det enda rätta och flyr kylan och mörkret då hon tillsammans med sina kollegor åker ner för lite konferens till Spanien. Så på hemmaplan blir jag ensam med hämtning/lämning av barnen vid dagis/förskola vilket sätter lite pinnar i hjulet vad gäller möjlighet till träning. Farmor och farfar rycker självfallet in och stöttar så nog ska träningen gå att få till även om det ser ut att bli mer löpning på band och cykel på trainer vid tidpunkter som egentligen borde innebära horisontalläge i säng.