2010-10-27

Tändvätska

Efter tre dagar med löpning varav två lättare intervallpass så tar jag motvilligt en lugnare träningsdag idag med distans på trainern följt av de uppsnäppade rehabövningarna för bål och buk signerade JJ. För er som är skonade från distanscykling på trainer så kan jag bara flika in att det är något av det mest enformiga man kan göra. Här handlar det till stor del om att stänga av skallen under dryga timmen och inte tänka på vad man egentligen gör. Enda sättet att få tiden att gå lite snabbare på trainern är att antingen bränna av intervaller eller försöka se någon tv-serie/film på datorn.

Nåväl, imorgon tar jag nya tag för en ny tredagarsession med löpning. Sakta men säkert ökar jag mängden löpning och intensiteten på intervallerna. Jag har redan så smått börjat blicka tillbaka på de högre mängderna och brutala intervallpassen jag genomförde under slutet av förra vintern strax innan min mara i Treviso. Ah vilka minnen, jag minns det som igår och blir lätt tårögd vid blotta tanken. Men samtidigt är detta den perfekta tändvätskan. Jag är så galet sugen på att få mata mer mängd och vässa upp farten på snabbdistanserna och de regelrätta intervallerna. Genom åren har jag dock lärt mig att nära och värna om denna känsla. Motivation och sug är det som kan få en att pressa sig ytterligare ett snäpp, att höja sina målsättningar och genomföra de ack så viktiga grispassen ensam i bitande kyla och snömodd under den mörka vintern.

3 kommentarer:

Jonas B sa...

Om du skiter i intervallerna så kommer du även att kunna hålla dig skadefri. Ett litet tips som jag kan bjuda på.

Patrik Engström sa...

Buuden:
Haha, well Jonas det ligger till så här att jag tycker löpning är som roligast då man får fläska på lite. Tusingar och snabbdistans är bland det härligaste som finns. Att bara pressa mängd är inget som lockar eller driver mig. Och faktum är utan mina intervallpass hade jag aldrig utvecklats som löpare och aldrig kunnat göra tider ner mot låga 30 på milen.

Men visst, hade jag skippat dem hade jag säkert varit mer hel.

Och du vet väl att du hade gjort sub 2:20 på maran för länge sedan med ett lite klokare upplägg komponerat av både distans och intervaller?

Fredrik W sa...

Kul att se att du är på väg upp på (löpar)banan igen! Besöker titt som tätt din blog. Ger inspiration och visar att det går att nå långt med löpningen trots heltidsjobb och barn!