2010-10-26

Uppsnäppade rehabövningar

Under gårdagen begav jag mig till sjukgymnasten Jenny Jacobsson för att följa upp min skada och se över de rehabövningar jag jobbar med. Jenny är den som under min skadeperiod följt mig noga och ofta kommit med mycket bra hjälp och synpunkter kring hur jag ska hantera och rehaba skadan. Hon har med andra ord varit ett ovärderligt bollplank helt enkelt vilket har skapat en trygghet.

Igår var det som sagt uppföljning och det filades en del på de rehabövningar som jag jobbat med för att stärka upp bål- och bukmuskulaturen. Jenny konstaterade samma sak som jag, det vill säga att jag de senaste veckorna blivit rejält starkare i det tidigare ömmande och smärtande partiet. Rehabövningarna intensifierades nu och förhoppningsvis kan jag stärka upp området ännu mer.

Vad gäller löpningen så har det varit lite islossning de senaste dagarna och jag har faktiskt lite försiktigt kunna smyga igång med lätta intervaller. Inga långa historier i vansinnigt tempo utan snarare lite avkortade intervaller i aningen lägre tempo. Sakta men säkert har dock flåset börjat återvända och jag verkar ha hittat ett bättre flyt i löpningen nu. Förra veckan summerades till nästan sju mil vilket innehöll lite intervaller och den del intervallpass på cykel samt rehabövningar. I samband med att jag äntligen kan springa i högre farter så försöker jag nu (äntligen!!!) fasa ut intervallpassen på trainern. Istället ser planen ut nu att köra löpning tre dagar och varva detta med en lugnare dag med distans på trainern och sedan rehabövningar.

Idag är faktiskt första dagen sedan juni då jag har mer ont i benen (träningsverk) än smärta i min buk. En oerhört stimulerande känsla!

3 kommentarer:

swyzak sa...

Now this is reading i like...!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Trodde aldrig jag skulle vara så glad över att ha träningsvärk i benen...

swyzak sa...

Nej, jag har haft den träningsvärken du sedan uppstarten efter löpvilan, nu börjar den klinga av dock...