2010-11-26

80' inkl 4'/6'/8'/10'/8'/6'/4' @3:20, PJ: 90'' @4:30

Igår var det dags för Coachens andra uppsnäppade intervallpass och denna gång bjöd den på en viss prestationsnervositet. Detta var det första passet som faktiskt till viss del kunde mäta sig en aning med de monsterpass jag genomförde under förra vintern som marathonförberedelse. Receptet för gårdagens pass kunde sammanfattas med längre distans, längre intervaller och högre snittfart. Allt borgade för en god värdemätare om hur jag låg till med snabbhet och uthållighet.

Skissen sa 80' inkl 4'/6'/8'/10'/8'/6'/4' @3:20, PJ: 90'' @4:30. Jag värmde upp med 15 minuter i anständig fart innan jag påbörjade intervallerna i form av en stege med rak fart enligt 3:20. Hade inga problem upp till tian, skallen var med och pulsen kontrollerad. Inför 10'-intervallen var jag lite orolig över hur framför allt skallen skulle reagera men jag kunde nöjt konstatera att intervallen genomfördes utan allt för stort slitage. På de tre avslutande interallerna kom jag upp aningen mer i puls men då var den svåraste biten av passet redan genomfört och således var det lite lätt mental nerförsbacke. Efteråt joggade jag ner och lyckades på mina 80 minuter skrapa ihop exakt 22 km.

Allt som allt en riktigt bra genomkörare där jag fick ett gott kvitto på att både uthållilghet och tröskelkapacitet stadigt blir bättre och bättre nu. Men självklart finns det en massa saker att jobba på. Jag behöver komma upp aningen mer i mängd och för att göra det måste jag inom kort börja introducera dubbelpassen. Dessutom vill jag trimma upp uthålligheten och även öka min grundsnabbhet.

2 kommentarer:

Linghemslöparen sa...

Grymt bra pass. Imponerande! Det är väl bara att konstatera att du är tillbaka i gammalt gott slag!

Patrik Engström sa...

Linghemsloparn:
Tack för pepp, det värmer mer än du kan ana. När man gott och varit skadad så länge så känns det så oerhört skönt att få lite snurr på löpningen igen. Formen är på väg uppåt men än är det en långbit kvar till fjolårsformen. Men det finns gott om tid att slipa och fila så länge man får vara hel och frisk.

Återigen, stort tack för ditt pepp! Lycka till med din träning!