2010-11-11

Mycket konferens blir det

Fyra dagar nu av intensivt konfererande. Hjärnan har proppats till bristningsgränsen med information och nya tekniker och det börjar kännas som det är dags att bege sig hem snart. Vem kunde tro att det skulle vara så påfrestande att sitta still dag efter dag och bara lyssna på olika presentationer? Hur gjorde man egentligen när man var student?

Well, jag ska inte klaga. Det har varit en häftig tid här och jag känner verkligen att jag fått ta del av Microsofts tankar, tekniker och visioner. De tre saker som det är tydligt att Microsoft verkligen försöker få ut till oss utvecklare är i rankad ordning: Silverlight, Entity Framework och Windows Phone 7. Genom åren har jag lärt mig att oavsett om man gillar de tekniska lösningarna som Microsoft erbjuder eller inte så är det oerhört svårt att stå emot dem då de väl lagt om deras kurs mot ett givet mål. Lika bra att uppskatta det som de erbjuder.

En annan liten sak som stack ut var middagen häromdagen som intogs på en australiensk restaurang. Länge valde jag mellan en hamburgertallrik med kängurukött eller en krokodiltournedos men tillslut fick det bli kängurun. Och det tror jag var ett bra val, den smakade utmärkt.

Jag fick även tillfälle att reka målgången för Berlin marathon och beträda den mark där Haile satte sitt fantastiska världsrekord på 2:03.59. Några verkade snacka om någon mur som det fanns spår av i närheten men för mig har Brandenburg Tor en helt annan betydelse. Om man nu bara kan göra sub 1:45 på Lidingöloppet så skulle man kunna lägga det loppet till handlingarna och året därpå ställa upp i Berlin. Som ni kanske vet krockar dessa två lopp tidsmässigt vilket är förargligt.

I morgon är det hur som helst dags att styra kosan hemåt. Familjen är bortresta till det kalla landet i öst som Venla så passande kallade för Finlandlandet så det dröjer dessvärre ytterligare några dagar innan jag får träffa dem.

12 kommentarer:

Ludvig Edman sa...

Hej Patrik,

mkt kul blogg att följa! Jag är själv gammal löpare, som funderar på att skaffa ett löpband för att kunna träna lite när ungarna somnat. Jag minns från bloggen att du har en del erfarenhet på löpbandsområdet och undrar om du har något bra tips?

Mvh

Ludvig

Patrik Engström sa...

Ludvig:

Tack för dina snälla kommentarer! Jo jag bedriver en hel del träning på löpband. Detta främst pga två orsaker. Det första är att jag är småbarnsförälder. Att ibland ha möjlighet att träna medan barnen pysslar med annat i hemmet är nästan en förutsättning för mig för att komma upp i någon form av konkurrenskraftig mängd. Den andra orsaken är att jag dragits länge med en besvärlig skada som mildras då jag springer på band där det är mjukt, jag kan kontrollera hastigheten samt att jag slipper kurvor vilket belastar buken klart mer.

Jag själv har ett Tunturi t70-löpband som går upp till 22km/h. Efter lite inledande strul orsakat av en felaktig mjukvara så rullar bandet på bra. Visst finns det dyrare eler billgare band men det hela hänger nog på hur mycket man ska springa samt hur snabbt man vill att bandet ska gå.

Ludvig sa...

Hallå igen,

och tack för svar. Låter intressant med Tunturi-bandet, och 22 km/h är ju definitivt snabbt nog för mig numera...
Driver du bandet med 1-fas/220 V/10 A säkring, eller behövs det kraftigare doningar?

Mvh

Ludvig

Patrik Engström sa...

Ludvig:

Det är vanlig kontakt all the way. Ina tre-fas-prylar här inte. Bara att plugga in strömkabeln i vilket vanligt uttag som helst i hemmet. Enkelt och bra.

Ludvig Edman sa...

Toppenbra svar: Tack!

Jag håller tummarna för att du belönas rikligt för din tuffa och konsekventa satsning till sommaren!

Ludvig

Anonym sa...

louis vuitton, michael kors, louis vuitton, nfl jerseys, beats by dre, air max, supra shoes, nike free, nike air max, vans, abercrombie and fitch, louboutin, nike air max, burberry, timberland, rolex watches, converse shoes, lancel, reebok outlet, air jordan, new balance shoes, mulberry, hermes, longchamp, louis vuitton, north face outlet, montre pas cher, birkin bag, lululemon, yoga pants, ray ban pas cher, nike free, oakley pas cher, hogan, ralph lauren, karen millen, wedding dresses, ralph lauren, hollister, air max

Anonym sa...

oakley sunglasses, chanel handbags, true religion jeans, coach outlet, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, ray ban sunglasses, jordan shoes, tiffany and co, gucci outlet, coach outlet store, oakley sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, nike free, louis vuitton outlet online, louboutin, prada handbags, nike shoes, louis vuitton handbags, polo ralph lauren, burberry outlet online, oakley sunglasses, nike air max, true religion outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, true religion, coach factory, michael kors outlet, kate spade outlet, coach purses, burberry outlet online, air max, coach factory outlet, ray ban, toms shoes, ray ban sunglasses

chenlina sa...

chenlina20151126
ugg boots
cheap uggs for sale
ed hardy clothing
ugg sale
nike roshe run women
coach factory outlet
coach factory outlet
cheap uggs
louis vuitton handbags
coach factory outlet online
michael kors outlet
uggs for men
prada handbags
cheap uggs
burberry outlet
cheap uggs
gucci shoes
michael kors outlet online
uggs on sale
uggs outlet
nike air max
abercrombie kids
uggs outlet
michael kors outlet
nike free runs
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
adidas originals
michael kors outlet online
abercrombie kids
nike trainers uk
air max 90
lebron 11
canada goose outlet
timberland outlet
air max uk
toms shoes
adidas uk
as

Fangyaya sa...

cheap jerseys
abercrombie and fitch
ugg boots
oakley outlet
mont blanc pens
coach outlet
ralph lauren polo
adidas superstars
uggs canada
jordan retro
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet
michael kors handbags
replica watches
michael kors handbags
canada goose jackets
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
coach outlet store online
louis vuitton
ugg australia
roshe run
ugg sale
michael kors outlet
ed hardy clothing
ralph lauren
canada goose jackets
ray bans
coach outlet store online clearances
chenyingying20160907

chenlina sa...

cheap nba jerseys
louis vuitton outlet
ugg boots
timberland shoes
ray ban sunglasses
cheap toms shoes
adidas shoes
louis vuitton
coach outlet online
hollister kids
chenlina20170207

chenlina sa...

toms outlet
columbia outlet
adidas stan smith
supra shoes
toms outlet
louis vuitton outlet
mavericks jerseys
ralph lauren outlet
ugg boots
ray ban sunglasses uk
chenlina20170426

Unknown sa...

fred perry polo shirts
tory burch flats
clarks outlet
polo ralph lauren shirts
coach factory online
louboutin outlet
coach outlet online
salvatore ferragamo shoes
the north face jackets
ralph lauren outlet
2017.5.26chenlixiang