2010-11-09

Tech Ed 2010

Bloggen blev lidande igår på grund av att jag helt enkelt befann mig i Berlin på Microsofts stora TechEd-konferens. En otroligt mäktig föreställning där över 6000 personer samlas under en vecka för otaliga seminarier om Microsofts tekniker eller produkter. Som teknikdriven IT-konsult är detta givetvis mumma för själen och det är nästan svårt att avgöra vilka presentationer man ska gå på då det bjuds på så mycket godis.

Idag var det mjukstart på konferensen med Pre-conference-seminarier vilket innebar en längre djupdykning inom ett valfritt område. Jag valde att gå på Windows Phone 7 Application Plattform Technical Deep Dive vilket visade sig vara en mycket intressant föreläsning om hur personerna på Microsoft arbetat fram detta nya mobiloperativsystem och hur man på bästa sätt nyttjar deras plattform om man är intresserad av att skapa olika appar. Jag är väldigt intresserad av mobiltelefoner i största allmänhet och brukar snitta en ny lur varannan eller var tredje månad. Jag hoppas att Windows Phone 7 kan röra om lite i grytan i det ständiga kriget mellan IOS (Apple) och Android (Google). I dagsläget känns det lite som om Microsofts 'nya' OS dras med lite barnsjukdomar och att systemet inte är helt färdigt. Men får de bara lite tid på sig så rättar de säkert till detta och blir då, oavsett man vill det eller inte, en kraft att räkna med.

För oss som utvecklar och bygger system med Microsofts .Net-plattform så är det väldigt lätt och smidigt att lyfta ut vissa delar och funktionalitet så att de blir åtkomliga via en mobil app. Kraftfullt och lite små läckert.

Vad gäller träningen så blir det ett säsongsbrejk under några dagar vilket passar bra med tanke på det fullspäckade schema som konferensen resulterar i. Glädjande nog kunde jag summera ihop förra veckans träning till strax över 100 km innehållandes ett långpass och fyra lättare intervallpass. Tio mil. Det är för mig just nu en svindlande mängd kilometer som bara för några veckor sedan betraktades som en ren dröm. Tänk vad livet är gott när man kan springa.

5 kommentarer:

swyzak sa...

Som jag skrivit tidigare, det är läsning jag gillar. Det senare alltså om löpningen... Om Windows tycker jag väl snarare nja...

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jag tenderar till att gilla både Apple och Microsoft. För privata delar är det Mac all the way men för de jobbrelaterade delarna är det Windows. Bra att testa båda delarna tror jag.

swyzak sa...

Ja, fast när jag jobbat i Mac-miljö i 15 år så känner jag mig inte helt bekväm i Windows och sedan Macbooken landade hemma har PC´n varit permanent avslagen... =)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo jag förstår. Men jag tror du likställer Microsoft med PC i det här fallet. Jag använder till exempel väldigt flitigt Office-produkterna på min Macbook även om jag utvecklar mm på min jobb-PC. För att hårdra det hela så kan du faktiskt installera Mac OS på en PC. Hur skulle du känna inför det? :)

För mig är det så att jag är mest van och bekant med Windows. Vissa saker i Mac OS är lite förvirrande men man lär sig. Jag tror båda har en del att lära av varandra. ;)

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
ugg outlet
coach outlet
nike outlet factory
red bottom shoes
pandora charms
mlb jerseys
ray ban sunglasses
canada goose
ecco shoes
christian louboutin shoes