2010-12-06

90' inkl 6x8' @3:20 +1.5, PJ: 60''

Sakta men säkert spetsar Coachen upp mina intervallpass. Fram tills denna periods skiss har det varit lite beskedliga farter, generösa viloperioder och inte så långa intervaller. Allt detta håller nu på att återgå mot mer anständiga nivåer och helt plötsligt konstaterade jag att de inte skiljer sig så himla mycket mot de värstingpass jag brände av månaden innan maran i Treviso.

Självfallet är detta mycket stimulerande att konstatera. Men det gäller som sagt att inte bara läsa innantill på pappret, jag måste ju faktiskt utföra instruktionerna innan man kan dra några större växlar.

Efter det att jag fick torsdagen och fredagen förstörda av magknipet kombinerat med lätt en illamående känsla så var allt tillbaka i sin ordning på lördag vilket distanspasset över 16 km även indikerade. Med detta kvitto på att kroppen var återhämtad beslöt jag mig för att köra ett ordentligt pass på bandet över 90 minuter. Först var det uppvärmning i 25' från 4:30 ner till 3:30, därefter 3' pausjogg i 4:15-fart innan själva intervalldelen påbörjades. Denna löd 6x8' @3:20-fart och +1.5 lutning på bandet. Således ganska långa intervaller med hyfsad fart och lite extra kryddad lutning. Även pausjoggen mellan dessa intervaller var distinkt och satt till 60'' i 4:15-fart. Inte så mycket tid att återhämta sig på med andra ord. Författat i lite mer kompakta löptermer skulle passet kunna skissas till: Uppv. 25' @4:30->3:30, PJ: 3', 6x8' @3:20 +1.5, PJ: 60''.

Tack vare den ganska raska och långa uppvärmningen så var jag rätt uppe i varv då jag påbörjade intervallerna. Trots detta fick jag pressa på genom de två första intervallerna. Redan här insåg jag att det inte skulle bli ett gratispass utan att jag skulle behöva använda hela mitt register och fokus för att borra igenom. Sakta men säkert betades intervall efter intervall av och tillslut var passet avklarat. Givetvis var jag trött på slutet men både snitt- och maxpuls indikerade trots allt att det fanns någon växel till att lägga in om så hade krävts. Det som även var skönt att konstatera var att benen kändes fräscha trots att den sista intervallen genomfördes fram tills dess att trippmätaren visade 23 km. Jag har fram tills detta pass inte kört så långt och inte med den här intensiteten. Jag var således lite orolig över att benen skulle slamma upp efter två mil men så blev det inte.

Efter det att intervallerna var avklarade joggade jag ner i 9 minuter och lyckades då på mina 90 minuter skrapa ihop exakt 25 km. Ett riktigt bra kvitto på att kroppen anpassar sig efter den ökade belastningen och att fjolårsformen faktiskt bara verkar ligga och lura runt hörnet.

Inga kommentarer: