2010-12-22

Guldstjärna

Mitt bland allt som skedde förra veckan hann jag faktiskt dunka in en riktigt fin träningsvecka. Hur det gick till begriper jag egentligen inte men träningsdagboken ljuger inte. På något sätt lyckades jag beta av 14 mil som bland annat innehöll två intervallpass, ett långpass och en förlossning. Inte illa.

Efter hemkomsten från förlossningen i fredags ställde jag mig på bandet och sprang av 17 km i hyfsat tempo. Måste erkänna att jag var rätt spak då jag hade kanske två timmar sömn i kroppen. Inte var jag direkt piggare under lördagen då jag hade belönats med uppskattningsvis fem timmars sömn på de två senaste dygnen. En stor utmattad känsla i kropp och sinne redan under uppvärmningen och därför var jag riktigt orolig för om veckans andra intervallpass skulle gå fullständigt åt fanders. Passet var uppskissat av Coach Lamas enligt: Uppvärmning 20' @4:30->3:40, 6x30'' @3:10 följt av 4x(4'/4') @3:20 +2/3:15 +1. Således en ganska rask uppvärmning, några tempostegringar och sedan 32 minuters sammanhängande snabbdistans i ett snittempo på 3:15. Smart drag (som vanligt) av Lamas att variera de 32 minuterna med 4'-intervaller i olika fart och lutning. Lättare att mentalt fokusera och dela upp passet i mindre beståndsdelar. Var lite svag i sinnet under första 8 minuterna men sedan kom kropp och skalle igång och jag borrade igenom passet. Lade på några ytterligare sekunder då snabbdistansen var avklarad för att få ihop en mil vilket med snittfarten resulterade i en milpassering på 32:30. Ett gott styrkebesked att med katastrofala förberedelser bränna av 20 km varav tio km i anständigt tempo.

Kroppen får guldstjärna.

6 kommentarer:

swyzak sa...

Wicked and wild, var det poppis när du gick raka vägen till bandet efter hemkomsten från BB...? Hur som helst är jag impad...

Förvisso brände jag av ett par 14-mila veckor precis efter sedan Folke fötts, så jag vet inte kanske blir nå´n form av extra energi som uppstår...!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

well, det var nog helt ok att jag tog en runda på bandet. Mamma Marika och Alvar snusade gott i sovrummet.

Jo jag hoppas även kunna springa på ett par bra veckor nu med jul- och pappaledighet.

Jonas sa...

Jag är mer imponerad över Marika...

Patrik Engström sa...

Jonas:

Haha, avundsjuka har aldrig passat dig Jonas. Men självklart får Mamma Marika också guldstjärna.

zzyytt sa...

michael kors handbags
supreme hoodie
golden goose sneakers
bape hoodie
off white hoodie
links of london sale
tory burch
kevin durant shoes
mbt shoes
air jordan 4

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
kate spade outlet
nike shoes
coach outlet online
pandora charms
canada goose outlet
giuseppe zanotti
hermes belt
coach factory outlet
moncler jackets
supreme clothing