2010-12-07

Helgsummering

Jag glömde i hasten bort att berätta vad den gångna helgen bjöd på för roligt. Well, under lördagsförmiddagen begav jag mig hem till Naprapat-Helena och fick mig en redig behandling av både rygg och ben. Trots att jag växlat upp löpningen nu ordentligt så var slitaget inte så farligt i just benen men nedre delen av ryggen var lite sargad varvid det bändes och böjdes en del innan den var funktionsduglig igen.

Sedan bar det iväg hemåt igen för lite matshopping innan det var dags att köra lite lätt distans på bandet. Under kvällen så stundade det årsfest tillsammans med Klubben och det är alltid mäkta trevligt. Gott sällskap och fantastisk mat bjöds det på i Råsunda fotbollsstadions möteslokaler. En mycket lyckad kväll helt enkelt.

En liten rolig sak trillade ner i mejlkorgen under söndagen. Det var en inbjudning till ett marathon i Nordkorea i april nästa år. Arrangören bjöd på både resa och uppehälle om man nu hade lust att bege sig till detta inbjudande land för att bränna av 42.2 km. Måste erkänna att jag drog på smilbanden rejält. Ok, visst är det lite smickrande att få detta erbjudande men ärligt talat måste arrangören vara totalt desperat att få tag i några stackare som vill åka till dem och tävla.

Med tanke på att Syd- och Nordkorea nu är riktigt i luven på varandra så kan man inte vara säker på att landet ens finns kvar i april. Risken finns att Obama bestämmer sig för att köra en: Nuke country from orbit. Känner jag Nordkorea rätt så tänker de nog i ungefär samma tankebanor. Nordkorea och dess ledare Kim i spetsen är precis helt skvatt galen och jag lider med hela dess folk. Men just på grund av dessa orsaker så vore det lite intressant att se hur de faktiskt har det där borta. Men som sagt, att ödsla en massa kraft och energi på en inte allt för snabb mara där är inte något jag är sugen på.

En sista liten lustig detalj från mailet med inbjudningen. Alla prispengar i herr- och damklasserna angavs i US dollars.

Helt bananas!

4 kommentarer:

seas sa...

Nordkorea kan säkert bjuda på en snabb maratid. Det ser ju mycket bättre ut. :-)

Patrik Engström sa...

Hehe, well jag tror inte banan är så snabb och de verkar inte kunna locka till sig så snabba kenyaner. Men det är säkert en upplevelse att åka dit. Om man nu bara kommer hem igen.

Per J. sa...

Det är väl klart att du ska åka till Nordkorea om du får en inbjudan! Förstå vilken upplevelse det skulle vara, du skulle få se något som alla bara pratar om.
I början på 90-talet var jag i Albanien öven en dag (åkte båt från Grekland) och det glömmer jag aldrig. Det gav verkligen perspektiv på tillvaron, man insåg att vi har det rätt bra.
Men om det krockar med tillökningen (grattis förresten!) så är det kanske inte så lämpligt att fara iväg dit just nu, så be om en raincheck. Och passa på att fråga om de inte behöver några snabba veteraner för att fylla ut mastersklasserna, jag är på!

Patrik Engström sa...

Per J:

Jag är helt övertygad om att resan till Nord Korea skulle vara ett minne för livet. Jag håller med dig om att det är de extrema sakerna man upplever under vissa resor som etsar sig fast på hornhinnan.

Jag kommer dock prioritera att komma igång med löpningen och förmodligen köra en snabb halvmara i vår om träningen går bra. Marathon får man så få tillfällen att prestera gott på och jag vill därför dels vara helt förberedd och dels välja banan med omsorg. En mara i april är inte heller optimalt om man avser prestera gott på Stockholm Marathon.

Men visst, det skulle varit mäktigt med en resa till Nord Korea. Detta helt galna land.