2010-12-13

Helgsummering

Innan jag tog helg förra veckan så var det dags för ytterligare en julfest. Denna gång tillsammans med Mamma Marikas arbetskollegor på Kungliga Myntet. Mycket trevligt sällskap kombinerat med ett härligt julbord så var kvällen biff. Eller åtminstone julskinka.

Innan julbordet hade jag även hunnit med ett distanspass tillsammans med den förträffliga Grimforskan. Ni vet tjejen som tillsammans med Schenken och Isabella ordnade en svensk trippel på Finnkampen 10000m. Och inte nog med det, hon sprang 9400m med bruten fot. Här snackar vi pannben och smärttröskel i den högre skolan. Grimforskan är nu på väg tillbaka till löpningen efter skadan hon ådrog sig och får hon bara vara hel kommande säsong känns det som om hon kommer att smula sönder nästan allt motstånd som Sverige kan bjuda på. Det ska bli oerhört intressant och spännande att följa hennes framsteg. Hur som helst så jobbade vi oss tillsammans genom Hägernäs och sedan runt i Näsby park i ett strålande solsken.

Lördag och söndag bestod av en bred flora av uppgifter och andra måsten. Dels skulle det mathandlas och sedan monterades barnvagnen ihop och fick sig lite vård. Den såg lite sliten ut då den trots allt stått oanvänd under ett par år. Jag hann även med ett intervallpass på bandet. Jag brände av 23 km på ganska exakt 85 minuter där det sprängdes in fartökningar enligt 2' @3:15 +1, 4' @3:20 +2 och 6' @3:30 +3. Jag tog mig igenom passet utan direkt slitage och pulsen behövde inte heller nosa på några högre nivåer vilket gjorde mig lite moloken. Jag vill på nåt sätt springa mig halv medvetslös efter ett intervallpass men som det upplevdes nu var jag inte alls så ansträngd som jag hade önskat. Efter lite grin hos Coach Lamas så blev jag dock instruerad/uppläxad att fokus nu ligger på att öka den aeroba kapaciteten. Alltså inga pass med karaktären blåkörning med syra och hög puls. Nåväl, lite bättre till mods efter detta och jag kunde njuta lite av helgen.

Under söndagen lyckades jag även styra upp ett långpass tillsammans med Coachen där vi rullade runt i maklig takt genom Sundbyberg, Solna och Ulriksdal. Totalt fick jag ihop 1:45 vilket resulterade i att veckans mängd blev knappa 13 mil, en siffra som kombinerades med två goda intervallpass och en allmän pigg känsla i kroppen.