2010-12-29

Julledigt

Det har varit några sköna dagar nu sedan julafton med julledighet. Inga måsten utan dagarna kan fyllas med lite oplanerade aktiviteter. Eftersom Elias leker ganska friskt med sitt Star Wars Lego så har vi helt enkelt beslutat oss för att limma ihop de olika modellerna. Något som blivit riktigt lyckat. Nu kan Rymdimperiet bomba på allt vad de orkar utan att Rebellernas skepp tar allt för mycket stryk.

Vi har även varit ute i pulkabacken och testat Venlas nya snowracer. Barnen tjuter av glädje när de far ner för backarna. Och det går ordentligt undan, jag testade själv och blev lite lätt svettig. Inte mindes jag att det gick så fort ner för backen när jag själv var liten. Måste tagga till mig lite, annars kommer barnen börja retas med mig.

På kvällarna har vi även testat ett nytt kortspel från skaparna av Uno. Det heter Skipbo och är riktigt underhållande. Tar lite längre tid och kräver lite mer tankeverksamhet än Uno så det passar oss perfekt. Många känner säkert till det kortspelet sedan tidigare men för mig var det en ny erfarenhet.

Lille Alvar får dock än så länge betrakta allt från avstånd. Han är vaken nu lite längre perioder och sneglar med försiktig blick på allt som sker i hans omgivning. Elias och Venla är riktigt nyfikna på honom och de har verkligen varit toppen. De behandlar sitt nya syskon med både respekt och försiktighet och mitt hjärta bankar lite extra stolt då de skojar och leker med honom.