2010-12-03

Magknip

Efter att ha spenderat tisdagen hemma tillsammans med min magsjuka dotter så har jag själv känt mig lite schleten de senaste dagarna. Lite ont i magen och en svag konstant illamående känsla. Inget har dock brutit ut så jag hoppas att jag klarar mig från något värre men det ska erkännas att det är lite irriterande att inte bli av med skräpet.

Hur som helst så råkade jag nämna detta för Coachen och hans svar lät inte vänta på sig. Beordrad vila från löpningen idag. Finns det något jag fullkomligt avskyr att göra så är det att göra rockader i den ursprungliga planeringen. Det kan alltså vara gynnsammare för samvete och skalle att köra ett lätt pass trots att allmäntillståndet inte är 100% även om kroppen fysiskt kanske skulle må bra av lite löpvila. Jag vet att detta inte är ett sunt beteende men det är bara så jag fungerar. Jag har lärt mig att leva med detta. Ibland är betongskallen bra att ha till hands. Ibland inte.

Coachen och jag har trots allt några år av samarbete lagda till handlingarna och vi kan varandras nycker rätt bra. Givetvis genomskådar han mig direkt då han vet att jag normalt sett förstår vad hans kommendering betyder i teorin men ofta inte kan utföra i praktiken. Med hänsyn till detta lade han till att om jag ens funderade på ett lugnt pass idag så kunde jag ge upp drömmarna om tusing-intervaller inom den närmsta tiden.

Det han glömde att förklara var hur han klassar den 'närmsta tiden'. Tittar jag rent statistiskt sett över en hel säsong (då jag följer hans rekommendationer) så får jag glädjen att utföra dessa tusingar kanske två tre gånger. Om jag nu följer hans kommendering idag så kanske jag får köra ett endorfinpass med tusingar lagom till semestern?

Wow.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Hahaha.... coachen sätter hårt mot hårt... Dagens bästa nästan! Ta det lite piano mannen, ett uteblivet distanspass idag kommer inte göra skillnaden... Även om jag funkar NÄSTAN likadant som du... Men det är alltid lätt att skriva/säga rätt svårare att fysiskt utföra! Hoppas du får dina tusingar inom kort dock!

marie sa...

Låter som samma sjuka som jag dragits med den här veckan. Illamående, aptitlöshet, huvudvärk o ruggighet. För mig gick det dock över efter ca 1-2 dar.. Resten av familjen hade kräksjuka. Hoppas du slipper! Krya på dig!!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Tusingarna har jag gett upp för länge sedan. Men jag sätter mitt hopp till fortsatt utveckling på intervallpassen. De börjar faktiskt likna de jag brände av i fjol.

Patrik Engström sa...

Marie:

Det verkar vara exakt samma sak vi råkat ut för. Lätt illamående, aptitlöshet och magknip. Jag klarade mig från huvudvärk men allmäntillståndet var rätt kass. Venla hade någon magsläng några dagar innan så det var säkert nåt skräp jag fick därifrån. Efter två dagar var jag dock mänsklig igen. Hoppas det inte blir mer än så här.