2010-12-14

Ringar

Jag kör en favorit i repris från frukostbordet förra veckan.

Venla får syn på mina ringar och tittar med stora ögon på dem vilket är förståeligt då hon är inne i en svår smyckeperiod. Elias passar på att sann broderlig anda förklara för henne hur jag fått mina dem:

Elias pekar på Pappa Patriks vigselring.
Elias: Den här ringen fick pappa när han förlamade mamma.
Venla nickar i djupt samförstånd.
Elias har nu Venlas fullkomliga uppmärksamhet och pekar på pappas nästa ring (civilingenjörsringen) och fortsätter förklara med stadig och fast stämma.
Elias: Och den här ringen fick pappa då han förgiftade mamma.

Jag hade svårt att hålla sig för skratt men jag måste ge Elias ordentligt med creds då han verkligen ansträngde sig att förklara för Venla hur jag egentligen fått mina ringar.

Hur som helst så vet ni nu vad man måste göra för att åstadkomma ett lyckligt äktenskap. Först förlamar man sin fru och sedan för säkerhetsskull förgiftar man henne. Sköter man dessa i tur och ordning belönas man med två stycken ringar.

Låt oss hoppas att barnen mina inte omsätter dessa visdomsord i praktiken om uppskattningsvis 25 år.