2010-12-16

Träna dribblingar

För någon vecka sedan var jag och Elias på utvecklingssamtal tillsammans med hans skollärare. Grabben verkar sköta sig gott och har tydligen en stor aptit på att lära sig läsa och räkna matematik. Pappa Patriks tupphjärta bankade lite extra stolt.

Mot slutet av samtalet fick jag och Elias komma med egna förslag på vad vi tillsammans skulle jobba med till vårt nästa samtal i höst. Jag föreslog att Elias skulle lära sig klockan. Elias själv klurade länge på vad han ville jobba med. Tillslut var han klar och deklarerade med bestämd röst:

Elias: Jag måste helt enkelt bli bättre på att dribbla. Fotboll alltså!
Pappa Patrik och läraren drar lite på smilbanden.
Patrik: Men vi tänkte nog på vad du ska ha som mål i skolverksamheten till nästa samtal.
Elias: Jo, mitt mål är då att bli bättre på att dribbla. Och för att göra det måste jag spela mycket fotboll med mina kompisar. Och andra vuxna.
Elias tar en tankepaus.
Elias: Förresten Pappa, kan du ringa Zlatan och fråga om han kan komma och träna dribblingar med oss?

Absolut! Jag har Zlatan på speeddialen på mobilen och han är skyldig mig en gentjänst. Han kommer till skolan vilken sekund som helst.

8 kommentarer: