2011-01-25

Snabbdistans med insprängda tusingar

Bister före på vägarna till jobbet idag. Snön yrde och bitvis var det ordentligt halt och svårcyklat uppe på sadeln. Hur som helst så är det inte läge att klaga då jag har 2.5 km till jobbet och tar mig dit på 7-8 minuter. Jag slipper dra ut bilskrället och hänga i bilköer vilket gör att jag utan problem biter i även om vintern visar sig från sin sämsta sida. Dessutom har jag tyckt att det blivit påtagligt ljusare längre på dagarna nu. Även om det visserligen bara är en kort stund extra så är det mycket uppskattat och för tankarna oundvikligen till våren, sol, värme och is/modd/snöfria vägar.

Jag har glömt bort att redovisa förra veckans andra intervallpass som var en snabbdistans med insprängda tusingar. Lamas hade skissat upp passet till en uppvärmning i 20' @4:30 ner till 3:30, sedan 5x1' @3:15 och därefter två stycken serier med fem stycken tusinar i olika fart och lutning. Pausjoggen mellan tusingarna var 1' @4:00 och seriepausjoggen mellan serierna en kilometer i ganska hög 'återhämtningsfart', det vill säga 3:45. Detta pass sammanfattades på löpnotation till: 2x(5x1km) @3:12 +1.5/3:10 +1/3:15 +2/3:10 +1.5/3:12 +2/3:15 +3, PJ: 1' @4:00, SPJ: 3:45 @3:45

Trots att jag återigen kände mig ganska sliten innan passet så höll jag fokus under passet och pulsen stack inte iväg och tokrusade. Att köra intervaller med klent med sömn gör att utfallet kan bli lite hur som helst, men denna gång var det kontrollerad löpning genom hela passet. Snittfarten för tusingarna var uppskattningsvis 3:10 min/km och den svåraste fasen under passet var egentligen pausjoggen mellan de två serierna där pulsen inte hann acklimatisera sig till normala nivåer. Följaktligen påbörjades den sjätte tusingen med lite mer slitage än den innan.

Hur som helst ett stadigt pass på 23 km som genomfördes på ett standardmässigt sätt. Varken mer eller mindre.

Inga kommentarer: