2011-01-05

4x(5'/5') @3:15 +1.5/ 3:10 +1

Dags för lite återkoppling till den senaste veckans träning. Som jag hintade om i min förra bloggpost så hann jag faktiskt bränna av ett monsterpass signerat Coach Lamas på bandet under självaste nyårsafton.

Skillnaden denna gång var att jag tvingades genomföra passet ganska tidigt på dagen, kort efter att jag vaknat på morgonen. Jag är ganska segtinad på morgontimmarna och brukar föredra att köra intervallpassen senare på eftermiddagen då kroppen hunnit vakna lite.

Hur som helst, inte optimala förutsättningar men det var inte så mycket att göra åt utan bara att fokusera på passet som inleddes med en uppvärmning i 20 minuter i stegrande fart från 4:25 ner till 3:35, därefter 6x30'' @3:10 innan det var dags för huvudnumret: 40 minuter snabbdistans enligt 4x(5'/5') @3:15 +1.5/ 3:10 +1. Alltså en snabbdistans där snitthastigheten var cirka 3:11/km.

På grund av den tidiga starten så fick jag egentligen inget gratis under passet utan fick pressa på direkt från början. Jag höll ihop det bra tills 25 minuter men sedan blev det tungt. Främst var det mentalt jobbigt då det krävs en riktigt bra betongskalle om man ska orka ploga 40 minuter i hög fart på bandet. Passerade milen på 31:50 och grottade mig fram till minut 35 (11 km). Då tvingades jag till ett psykbryt. Klev av bandet i 22 sekunder och genomgick då en metamorfos av skam. Vika ner sig på nyårsafton? Icke. Upp igen på bandet och genomförde den sista femman enligt plan (3:10 +1).

Hyfsat nöjd med passet. Det var ordentligt styggt och jag fick verkligen bjuda till. Lite besviken över att jag inte höll ihop skallen bättre vid 35e minuten. Men efter 22 sekunder av återhämtning kom jag på bättre tankar. Och så blev det ju en trevlig nyårsafton också.

Veckan summerades till totalt 144 km och innehöll två intervallpass och ett långpass över 28 km. Det fortsätter att rulla på.