2011-01-11

8x1500m @3:12/11/10/09/08/07/06/05, PJ: 2' @4:30

Förra veckans andra intervallpass blev inte tusingar som jag kanske hade hoppats på (eftersom majoriteten av medlemmarna i klubben gladligen får bränna av dem vecka efter vecka). Men jag är nog mer realist än optimist och insåg att så inte skulle bli fallet och mycket riktigt damp det istället det ner en skiss från Kenyanlandet signerat Coachen. Skissen stavades 1500ingar. 8 stycken exakt till antalet i progressivt ökande tempo enligt 3:12/11/10/09/08/07/06/05. Pausjoggen var satt till 2' @4:30.

Lite smånyfiken på hur kroppen skulle reagera på lite kortare intervaller i högre hastigheter. Majoriteten av mina kvalitetspass har plogats i aningen lägre tempo fast under längre tid. Nu kändes det väldigt kort när intervallerna var mindre än fem minuter. Efter en ganska rask uppvärmning på 30' @4:25->3:25 och 4x30'' @3:10 så satte jag igång med passet och var lite avig och kantig i löpningen under första intervallen. Därefter så lossnade det och jag kunde genomföra de återstående sju 1500ingarna utan större problem. De två sista intervallerna som kördes i 3:06 och 3:05 så fick jag pressa på lite under de avslutande 500m annars var känslan god och löpningen kontrollerad. Allt som allt in på lite drygt 26 km vilket kändes som ett gott dagsverke.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Alltid inspirerande att läsa om dina minst sagt stygga pass för en annan som befinner sig på en helt annan nivå. För mig är 4x1500 i 3:45-3:50 ett pass som kräver en hel del av mig, det är väl snarare uppjogg för dig?

Hur funkar det med dessa kvalitétspass nu när gissningsvis även du har lite sömnbrist p g a bebben?

Patrik Engström sa...

Staffan:

Tack för de vänliga orden. Jag måste erkänna att denna vecka (den första sedan Alvars ankomst) då jag är tillbaka på jobbet har varit tung ur träningsperspektiv. Igår blev jag ordentligt tilltufsad på mitt alpintervallpass. Fullständigt slutkörd och var inte i närheten att matcha Coachens skiss.

Men hård tränig och sömnbrist är ingen bra kombination. Men som sagt, man har bara sig själv att skylla.

qqq sa...

coach factory outlet
michael kors outlet
coach factory outlet online
polo ralph lauren
christian louboutin
mulberry handbags
christian louboutin
burberry outlet canada
rolex replica
marc jacobs handbags
170725yueqin