2011-01-07

Aktiviteter

Venla och Moster Emilia susar ner för pulkabacken.

Sista dagen på julledigheten. Snart stundar en ny vardag där Mamma Marika är hemma med lille Alvar (och slussar Elias och Venla till och från skola/dagis) medan jag beger mig till jobbet för att dra in lite stålars till hushållet. Känns helt ok, faktiskt ganska stimulerande. Det är nästan lättare att hantera familjelivet när en kan hålla ställningarna på hemmaplan medan en kan fokusera på jobb. Enda nackdelen är att hushållskassan blir lite lidande. För min egen del så kommer jag jobba fram till hösten då jag avlöser Mamma Marika med att vara föräldraledig. Ser redan fram emot den tiden.

Under de lediga dagarna har vi försökt aktivera barnen på lite olika sätt. Eftersom det är sådan midvinter ute så har några dagar spenderats i pulkabacken där Venla fått möjlighet att prova på sin snowracer. Vi har även begett oss till simhallen och badat och slutligen igår så var det biodags då vi såg Dreamworks nya rulle Megamind.

För min egen del körde jag ett alpintervallpass på bandet i tisdags. Inte ett av de tyngre passen men ändå lite annorlunda då det var ganska mycket lutning. Skissen var uppvärmning 30' @4:30->3:30 (sista 5' +2). Sedan 2x4 km enligt 3:35 +4.5/ 3:30 +4/ 3:25 +3.5/ 3:20 +3. Pausjoggen var satt till 5' @4:15->4:00. Första serien genomfördes utan några som helst problem. Under andra fick jag trycka på lite under den sista kilometern men annars gick allt väldigt lätt och smidigt. Ett gott betyg med tanke på att jag inte tränat några som helst backinslag alls på väldigt länge.