2011-01-31

Finland och träningsläger

Alvar och jag - en exotisk touch av Japan. Den ene med aningen tjockare kinder.

Den gångna veckan här i Finland har varit mycket angenäm på många sätt. För det första har vi fått vila ut lite på mornarna utan stress och hets. Sedan har barnen fått umgås med sin mormor, morfar, mostrar och kusiner så nog har de haft att göra. Dagarna har fördrivits med diverse besök hos kamrater och bekanta samt utflykter till vattenlekland, skidbacken och lite skridskoåkning. Lite som ett tidigt sportlov.

Lille Alvar har rönt stor framgång här borta i Finlandslandet. Nästan alla i hans omedelbara närhet har utbrustit: Han ser ju helt japansk ut! För mig som kan titulera mig som halvjapan så bultar mitt hjärta extra stolt. Nästan så att en tår trillar ner för kinden. Det tog tre försök (läs: barn) men tillslut bubblade de japanska generna upp till (hud)ytan. Både Elias och Venla bär drag av mina japanska gener men än så länge är Alvar aningen mörkare i huden och ser lite små-exotisk ut. Om man nu kan göra det då man endast är en månad gammal. Nåväl, vi får ser hur det blir med hans kommande utväxling. Dels gällande det utseendemässiga och dels hans framfart på löparbanorna. Spännande.


För min egen del har jag bedrivit lite av ett träningsläger under veckan i Finlandslandet. Så fort det funnits en lucka så har jag stuckit ut på de ödsliga snötäckta landsvägarna här strax utanför Helsinki. Som jag delgav i en tidigare bloggpost så avsåg jag ta det lite lugnt förra veckan med intervaller för att istället prioritera upp mängden en aning. Sagt och gjort så brände jag av 13 pass där tre av var över 20 km och ett fjärde (långpasset) landade in på lite drygt 30 km. Totalt lyckades jag snyta ur mig drygt 17 mil under förra veckan trots en resdag till Finlandslandet och det ska erkännas att det inte slet så mycket som jag hade trott. Jämför jag med en standardvecka på 14 mil med två till tre intervallpass så ger den en markant tyngre nedbrytning av kroppen. Istället har den största utmaningen varit lite mental, att ge sig ut i kylan (och ibland mörkret) utan sällskap. Räddningen har varit min Äppelpodd som jag laddat med en mycket trevlig talbok: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den rekommenderas varmt!

7 kommentarer:

swyzak sa...

Riktigt bra träningslägrat, 17 mil med en vilodag det är fan bra... Jag var på väg mot nå´t liknande innan VAB och egen magsjuka satte P för´t...

Marie sa...

Ja men tänk, tom jag, som bara sett några få bilder på lillskrutten tyckte att det såg ut att vara lite mer japan-touch på honom!! Otroligt söt är han!!! : ) Men det är ju de två äldre exemplaren också så klart.. o då syftade jag i första hand på Elias o Venla.. ; ) nu börjar jag trassla in mig här, föräldrarna är det ju så klart verkligen inget fel på heller! En fin familj rakt igenom kort å gott! 8-)

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Verkligen trist med magsjukan. Men se det från den goda sidan. Man tillåts dricka en massa extra Cola i återhämtningssyfte efter en sådan drabbning.

Patrik Engström sa...

Marie:

Tack för de snälla kommentarerna. Både gällande de små och de lite större! Hälsa hem!

John sa...

ray ban outlet
louis vuitton
adidas shoes
fitflops
nike uk
vans shoes
kate spade outlet
louis vuitton
kate spade
true religion jeans
jordans for sale
nike roshe runs
ray ban wayfarer
air jordan retro
louis vuitton outlet
ugg slippers
michael kors outlet
christian louboutin outlet
ugg boots
nike air max
oakley vault
abercrombie outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
uggs outlet
the north face jackets
mcm outlet
coach outlet store online
coach factory
coach outlet
louis vuitton
timberland boots
2016329yuanyuan

琐事 sa...

michael kors handbags wholesale
cheap nfl jerseys wholesale
instyler max 2
nike huarache trainers
ed hardy outlet
pandora charms
michael kors handbags sale
tiffany and co outlet
lebron shoes
longchamp le pliage

jeje sa...

fitflops shoes
cheap jordans
yeezy shoes
boston celtics jersey
adidas superstar
golden state warriors
oakley sunglasses wholesale
raiders jerseys
polo ralph lauren
michael kors handbags