2011-01-26

Finlandslandet

Jag befinner mig hastigt och lustigt i Finlandslandet. Hit begav sig familjen igår kväll med Finlandsbåten och suligt tidigt på morgonen anlände vi till Turku varvid vi efter knappa 15 mils bilfärd sedan var inkvarterade hemma hos Mamma Marikas föräldrar strax utanför Helsinki. Båtresan gick smidigt och var faktiskt riktigt behaglig. Föga överraskande attraherar en resa mitt under veckan av förklarliga skäl en helt annan resenärsgrupp än om man reser då det vankas helg. Således inget sup, drägg eller andra störande moment i hytterna intill oss eller i korridoren utanför. Eller i vår hytt för den delen heller.

Jag hade sparat en av mina två pappaledighetsveckor som man vid barnafödelse belönas med vilket möjliggjorde denna resa. Barnen är som sagt hel-pepp. De får ständig uppmärksamhet och möjlighet att leka non-stop med mormor och morfar, kusiner och mostrar.

Dock satte jag nästan i halsen av förskräckelse då jag synade termometern vid dagens första distanpass. Minus 15 grader och meterhöga drivor av snö. Jag har ju länge beklagat mig över den stränga vintern hemma i Stockholm men här snackar vi ytterligare två divisioner av vinter. Egentligen inte så överraskande men jag hade kanske hoppats på en aningen mer behaglig temperatur. När det är så pass kallt och svårlöpt utomhus så blir planen istället att ställa in de riktigt snabba passen och ersätta dem med mer mängd. Vi får se hur mycket jag lyckas skrapa ihop då det trots allt är en hel del andra saker familjen ska hinna med under den här vistelsen.

6 kommentarer:

swyzak sa...

Kämpa mannen... Hårda bud även i Finlandslandet... Kan tröst med att det var hyggligt bistert i Svedala idag också!

LN sa...

När du hoppas på "en temperatur under minus tio" är inte -15 precis vad du har begärt då?

Och varför tar man inte Finlandlandsfärjan till Finlandlandet?

/Mummeltrollet

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo jag ska fightas varenda dag här. Blir en kamp mot skalle och termometer.

LN:
Upptäckte felet innan jag läste din kommentar och har således fixat till det. Färjeproblematiken låter jag dock vara opreciserad. Jag är bara glad att vi kommer fram.

Anonym sa...

Stockholm har barmark och + 10 grader idag. Fantastisk... ökänd kung på 5 km distanser...

Patrik Engström sa...

5km-Kungen:

Ah, det låter som en dröm. Sätter du nytt pers redan ikväll måntro?

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
pandora
coach outlet
true religion outlet
ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
cheap snapbacks
coach outlet
nike chaussure
nike outlet
true religion jeans