2011-01-14

Helgen runt hörnet

Fredag och helgen lurar runt hörnet. Det ska bli mäkta skönt och jag ser fram emot att försöka få in lite mer vila och sömn under dessa lediga dagar. Under veckan har jag känt mig riktigt seg och sliten i kroppen. Förmodligen kan detta förklaras med att det var första arbetsveckan sedan jul- och pappaledigheten. Kroppen signalerade redan i onsdags under det misslyckade intervallpasset att den behöver lite mer vila och återhämtning och därför har jag valt att bara rullat runt på distans fram till början av nästa vecka då jag hoppas att jag är lite mer pigg. Men det ska erkännas, det är ingen lek att försöka pressa in mängd och kvalitet i träningen tillsammans med jobb och klart begränsat med sömn. Hur som helst, jag hoppas kroppen acklimatiserar sig inom kort.

Nåväl, dagen bjöd på två träningspass. Det första blev ett trevligt distanspass tillsammans med en kollega och det andra passet blev ett kvällspass på bandet direkt efter hemkomst från jobbet. Även om jag ställde in veckans andra intervallpass så försöker jag ligga kvar på den planerade mängden vilket innebär att jag försöker snitta in cirka 20 km om dagen förutom söndag då det vankas långpass.

4 kommentarer:

jlo sa...

Hej, har följt din träning genom bloggen ett tag. Intressant. vad har du för nyckelpass inför halvmara resp. marthon? låt säga två-tre veckor innan start.

Patrik Engström sa...

jlo:

Ojoj, det är ingen lätt fråga du ställer. Vad gäller maran så handlar det mycket om de två tre veckorna innan rejs att hitta den tilltänkta marafarten. Därför kör det mer och mer i just denna fart. Inför min mara i fjol i Treviso så var det just detta koncept som jag försökte utföra och upplevde det som mycket givande.

Jag förslår att du kikar lite på följande länkar (som jag skrev inför maran):
http://patrik.familyengstrom.com/2010/03/inga-junkmiles.html
http://patrik.familyengstrom.com/2010/03/snabbdistans-90.html
http://patrik.familyengstrom.com/2010/03/sista-passet-genomfort.html

Vad gäller halvmaran så är det nog lite samma tänk även om man där nog ska försöka få till några pass i överfart. Men utan att ha något exakt pass i åtanke så kanske man skulle kunna förbereda sig med 3x5km strax under tilltänkt tävlingsfart och ge sig själv 2-3 minuters pausjogg i lagom takt. Om jag får vara frisk och hel under vintern och våren så avser jag försöka springa en halvmara i Europa. Jag ska försöka blogga lite om de sista förberedande passen inför den tävlingen då.

5689 sa...

zzzzz2018.10.11
ferragamo shoes
true religion jeans
ugg outlet boots
giuseppe zanotti
fitflops clearance
adidas shoes
ferragamo belt
fitflops clearance
nike blazers
michael kors outlet

Unknown sa...

www1027

ultra boost 3.0
coach outlet
lacoste polo
christian louboutin shoes
ralph lauren polo
jordans
soccer shoes
jordan 8
moncler jackets
canada goose outlet